Vain idiootti jättää oman henkilöbrändinsä käyttämättä, vol 2

henkilöbrändi sosiaalinen media
Valokuvaaja Kaisu Jouppi, henkilöbrändi

Sosiaalisen median vaikuttaja, valokuvaaja, kouluttaja ja taiteilija Kaisu Jouppi on jälleen blogissani. Fanitan Kaisua, joten hän pääsi ääneen uudelleen. Jututin Kaisua 2017 brändäyksestä ja vaikuttamisesta, otsikkokin jo tuttu Vain idiootti jättää brändinsä hyödyntämättä. 

Kun mikään ei ole niin pysyvää kuin muutos, vuonna 2019 on uudet kanavat ja uusia ajatuksia. Tässä siis brändi Kaisu Jouppi vol 2.  Hän ei itse selvästikään ole jättänyt brändiään hyödyntämättä.

 Alkuun kolme vinkkiä, jotka Kaisu jakoi 2 vuotta sitten

  1. Mieti mistä sut tunnistetaan, yhtenäistä tekemistäsi.
  2. Tarttuva ja simppeli nimi jää mieleen. Esimerkiksi Matti Virtasen kannattaa miettiä jotain muuta nimeä.
  3. Keskity siihen mitä myyt ja kenelle, niin sinut löydetään.

Vieläkö ovat ajankohtaisia?

- Hahaha. Tuntuu, että olen itse ottanut ne käyttöön ihan vasta. Voin seistä niiden takana. Hyvät vinkit!

On brändejä jotka ovat jo unohtuneet, ja niitä jotka vain vahvistuvat. Sellainen on Kaisu Jouppi, joka itse kertoo missä mennään nyt:

 - Tänä päivänä kirjoitan artikkeleita, koulutan ja maalaan tauluja, eli olen kaiketi jonkin sortin taiteilija. Kirjoittamista ja maalaamista olen toki tehnyt pitkään omasta ilosta, mutta nykyään niistä tulee osa elannosta. Some-vaikuttamisen lisäksi tuotan yrityksille someen materiaalia, strategioita myöten. Koulutan muun muassa puhelimella kuvaamista ja se on ollut pidetty kurssi. Aiheesta on tulossa verkkokurssi.

Mitkä ovat tärkeimmät kanavasi?

Blogi Muutamahetki.com, jota kuukausittain katselee 10-20K silmäparia. Blogi elää omaa elämäänsä ja saattaa olla viikkoja hiljaa. Se on kuitenkin loistava kanava tuottaa tärkeääkin matskua. Olen keskellä talon rakennusprojektia ja blogi on keskittymässä vuonna 2020 paljon raksaan ja sisustukseen.

- Olen puristanut some-kanavia yhteen, selkeästi saman Kaisu Jouppi brändin alle.

Instagramissa @kaisujouppi ja siellä viitisen tuhatta seuraajaa, joista 1500 katselee stories-videoita ja yksittäisten kuvien tavoittavuus on keskimäärin karkeasti 2500. Instagram on ollut tuotteliain rahallisesti viime aikoina. Myyn teoksiani sitä kautta. Teen sisältöä hetken mielijohteesta, mutta Instagramia niin, että julkaisen lähes joka päivä ja painotan julkaisua iltaan.

Mikä on Instan storien merkitys?

[Jos et tiedä mikä on story -> Instagramin kuvaseinää täydentämään tulivat 2017 storyt, jotka muodostuvat 15 sekunnin videoista ja kuvista. Storyt häviävät 24 tunnissa. Paitsi etteivät häviä, jos keräät niitä kohokohdiksi.]

- Mun storeja seuraavat tyypit pitävät selkeästi musta persoonana. Olen aidoimmillani siellä, ilman meikkiä, tukka pystyssä. Ihminen valokuvien ja tarinoiden takana. Kaikki eivät sitä etsi tai halua käyttää aikaansa toisinaan melko jonnin joutavaan sisältöön. Toisille se aitous taas on todella tärkeää ja se mikä kiinnostaa eniten. Olin todella aktiivinen ennen parisuhdetta ja kanava toimi vertaistukena, nykyään raportoin mitä raksalla tapahtuu ja useimpina päivinä tulee kuvattua kissaa, koiraa tai omaa naamaa todeten vaikka, että “Olipa maanantai!”

Portfolio löytyy kaisujouppi.com

- Portfolio on todella tärkeä, työnäytteitä ja infoa minusta sekä ideoita mitä kaikkea voisimme yhdessä tehdä. Päivitän sivuja aktiivisesti.

Mittaatko miten somesta tulee asiakkaita?

- En mittaa. Toisinaan joku sanoo suoraan, että löysi sitä kautta. Itse valokuvaus tai kirjoittamistyöt ei mulla yleensä tule somen kautta. Saisi tulla enemmänkin yritysasiakkaita sieltä. Sitä varten kuitenkin tuotan molempiin sisältöä, että lisään tunnettavuutta ja asiakkaat löytäisivät. Uskon somessa pitkäjänteisyyteen, mutta en seuraa lukuja kuin pyydettäessä.

Laatua, kiitos

- Jos et jaksa luoda someen brändistäsi sisältöä, idea ei ole selvillä ja se tuntuu jatkuvasti takkuiselta, unohda se. Kohta on muutenkin varmaan POP olla poissa somesta ja olen myös itse moodissa, jossa teen sisältöä melko paineettomasti.

Jos tekee kuraa someen, se ei ole hyödyksi, eikä hyvää markkinointia. Kannattaa tilata mut esimerkiksi ottamaan IG-kuvat!

Loppuun Kaisulta uudet vinkit

  1. Tee jotain yrityksen eteen joka päivä.
  2. Keskity asioihin, jotka eivät ole juuri tänään oleellisia, vaan ovat roikkuneet tehtävälistalla pitkään.
  3. Älä tunne huonoa omaatuntoa ansaitusta levosta.

Kiitos Kaisu! Palataan brändäykseen jälleen kahden vuoden päästä.

Suomalaisia asiantuntija- ja henkilöbrändejä ja esimerkkejä onnistuneista henkilöbrändeistä. 

Tutustu myös Andrei Koivumäen ajatuksiin miten luoda onnistunut henkilöbrändi. Somen voimalla neliöt liikkuu.

Kun sinun brändisi tarvitsee kirkastamista,  sinä tarvitset minua. 

Nakkaa minulle viesti

Johtajan sisäinen epävarmuus murentaa luottamusta, Timo Avdo

Apr 11, 2024

Superskill of the future is your mental control

Mar 27, 2024

Katja Rajala arvot löytyivät vastoinkäymisten kautta

Mar 25, 2024

Pirjo Savolaisen yrittäjäasenne on kantanut jo 39 vuotta

Mar 14, 2024