Vain idiootti jättää oman henkilöbrändinsä käyttämättä

henkilöbrändi sisältömarkkinointi
Valokuvaaja Kaisu Jouppi, henkilöbrändi

Järvenpääläinen some-vaikuttaja ja valokuvaaja Kaisu Jouppi on yksi suomalaisten valokuvaajien eturivin tekijöistä. Hänen kuviaan löytyy monilta some-kanavilta, kuten Instagramista ja Pinterestistä, mutta myös Pirkasta ja muista lehdistä. Kirjoissakin törmää Kaisun visuaaliseen maailmaan, niin hänen omassa kirjassaan (Tyhjä Syli) kuin eri yhteistyökumppaneiden kanssa toteutetuissa kirjaprojekteissa. Kaisun tyylin ja hahmon tunnistaa helposti. Minusta Kaisu Jouppi on vahva henkilöbrändi.

Edit 2022: Kaisu Jouppi on nykyisin Kaisu Kaplin. 

Valokuvaaja Kaisu Jouppi brändi syntyi seitsemän vuotta sitten. Kaisu päätti yritystä perustaessaan, että toimii johdonmukaisesti omalla nimellään.

 - Se oli ihan tietoinen päätös. Kaikki perustuu mun nimeen, Kaisu Joupilla mennään Instassa, Snapissa ja Pinterestissä sekä nettisivuilla. Logossa lukee Kaisu Jouppi, samoin laskuissa ja sähköpostin allekirjoituksissa.

Kaisulla on myös blogi Muutama hetki, joka on henkilökohtaisempi kanava ja sieltä hän ohjaa lukijoita portfoliona toimivaan Kaisujouppi.comiin.

Kaisun lähtökohta nimen kanssa on toki parempi kuin vaikka Matti Virtasen. Kaimoja ei ole ja lyhyt nimi jää mieleen.

- Kiitos äiti ja isä! Voin toimia omalla nimellä.

 Miten pidät yllä brändiä?

 - Tietynlainen yhtenäisyys on tärkeää, että Kaisu Jouppi tunnistetaan joka paikassa, että on mun näköistä. Brändin markkinointi on oman nimen buustaamista ja tunkemista joka paikkaan. Tavoitteena on, että valokuvaajaa etsivät Ihmiset löytää mun kuvat – ei kasvoja ja, että ihmiset yhdistävät minut ja kuvat, että ne kuvat kertovat ihmisille mitä oon tehnyt ja mitä teen.

Vuosien aikana pitää pystyä muutoksiin. Linjanvetoja on tehty, nyt valokuvaaja Kaisu Jouppi löytyy Instagramista Kaisu Jouppi Photography. Siellä ovat asiakkaiden työt esillä ja omassa Instagramissa Kaisu jatkaa henkilökohtaisemman tarinan kertomista.

Sosiaalisen median kanavissa näkyminen on yrittäjälle tärkeää. Snapchatissa Kaisu on yksi aktiivisimmista Keski-Uudellamaalla. Onko tullut töitä Snapchatin kautta?

- Ei, tai no ehkä muutama on maininnut että näki mut Snapchatissa ja otti yhteyttä.

 Oman itsen brändääminen on pitkä tie

 - Ensimmäisen ja toisen vuoden päästä jotkut alkoivat tunnistaa minut nimen perusteella, mutta edelleen se vaatii jatkuvaa työtä ja tekemistä. Mutta, kun on tälle tielle lähtenyt, niin sillä on vain jatkettava.

 Vahva henkilöbrändi kuuluu kaikille

Kaisun mielestä yrittäjä on idiootti, jos ei tajua markkinoinnin merkitystä. Suuri osa ei tajua ja kaikki eivät tajua luonnostaan, joten siksi varmaan kursseja tarvitaan. 

 Jatkuva itsensä myyminen on vaikeaa, raskasta ja epäsuomalaista, mutta silti Kaisu ei vaihtaisi sitä mihinkään muuhun.

Kaisun kolme vinkkiä henkilöbrändiin

  1. Mieti mistä sut tunnistetaan? Karsi ja yhtenäistä tekemistäsi.
  2. Tarttuva ja simppeli nimi jää mieleen. Esimerkiksi Matti Virtasen kannattaa miettiä jotain muuta nimeä.
  3. Keskity siihen mitä myyt ja kenelle, niin sinut löydetään.

Tutustu Kaisun ajatuksiin henkilöbrändäyksestä vuonna 2019.

 

Kun sinun brändisi tarvitsee kirkastamista,  sinä tarvitset minua. 

Nakkaa minulle viesti

Johtajan sisäinen epävarmuus murentaa luottamusta, Timo Avdo

Apr 11, 2024

Superskill of the future is your mental control

Mar 27, 2024

Katja Rajala arvot löytyivät vastoinkäymisten kautta

Mar 25, 2024

Pirjo Savolaisen yrittäjäasenne on kantanut jo 39 vuotta

Mar 14, 2024