Teksti voittaa videon 5-0

henkilöbrändi sisältömarkkinointi valmennus
the only book you will ever need on branding

Sisällöntuotanto myös videoaikana perustuu tekstiin, käsikirjoituksiin, koodiin. Kaiken takana on aina teksti. Tässä viisi perustelua tekstille. Itse tuotan ja kulutan tekstiä ja olen tullut nopeaksi lukijaksi. Kärsimätön, oppimishaluinen ja utelias mieleni janoaa hyviä tekstejä. Tykkään myös videoista, mutta jos voin valita. Se on teksti. 

1. Teksti on silmäiltävää

Kuinka kauan kestää selvittää 5 minuutin videon sisältö?

Viisi minuuttia.

Tottakai voi kelailla sitä edestakaisin hiirellä, mutta et pääse nopeasti perille siitä miksi se olisi tärkeä sinulle.

Hyvin muotoiltu teksti sen sijaan paljastaa heti rakenteen ja pihvin. On se sitten sähköposti, bloggaus, artikkeli tai uutinen. Siinä on otsikot, sitaatit,  linkit, grafiikka. Voit lukea vain sen mistä olet kiinnostunut ja skipata muut kohdat. Tai jättää koko tekstin lukematta, jos huomaat nopeasti sen kelvottomaksi. Kokeile tällaista videolla. 

2. Teksti on löydettävää

Voit lisätä avainsanat videoon. Tekstissä ne ovat jo. Ihmiset etsivät sanoilla, joita et aavistanut tärkeiksi kirjoittaessasi. 

3. Teksti ei keskeytä sinua

Nostapa käsi, jos automaattisesti alkavat videot ärsyttävät. Jos olet bussissa tai avokonttorissa, et ehkä pidä ääniä päällä lainkaan juuri tästä syystä. Et halua muiden kuulevan mitä kuuntelet. Valitsemme videot silloin kun voimme rauhassa katsoa niitä. Jaetuissa tiloissa tekstin kuluttaminen on vaihtoehto. 

4. Tekstiä on helppo tuottaa ja editoida

Kuinka teksti tehdään? Sähköpostiohjelmalla? Microsoft Wordilla? Google Docsilla? Facebookissa? On tuhansia tapoja luoda tekstiä juuri siellä missä olet, koska näissä kaikissa on tekstieditori. Jos joku lähettää sinulle tekstin, voit kopioida, editoida tai kommentoida sitä. 

Teksti on äärettömän mukautuva laji. 

Huono teksti on helppo muuttaa hyväksi editoimalla. 

On tosi helppoa tehdä kehno video, mutta sen korjaaminen ei ole helppoa. Hyvien videoiden tekeminen on kalliimpaa ja aikaavievempää kuin hyvän tekstin tuottaminen. 

5. Teksti on ajaton

Voit helposti lukea tekstiä jonka joku kirjoitti 1961 tai 1975 ja saada siitä idean irti. Ehkä joitain uusia sanoja on tullut, mutta pisteet, otsikot ja tapamme jakaa ideoita on kutakuinkin sama. 

Teksti ei ole pienin yhteinen nimittäjä, se on enemmän. Se on kommunikoinnin elinehto. Jopa videoiden aikakaudella, sen pariin palataan ja se on media johon kaikki voivat luottaa. 

Kun tekoäly ja interaktiivisuus sekä videot ovat arjessamme, emmekä edes tiedä mitä on tulossa, meillä on aina teksti. 

Koodaajat dokumentoivat työnsä tekstiksi. Chatbotit käyttävät sitä. Tekstin kirjoittaminen ja sen avulla tiedon jakaminen tulee olemaan keskeinen taito 2050, ihan samalla tavalla kuin nyt.  Luota siihen. 

Miksi internet luulee, että video on parempi kuin teksti? 

Googlehaun tuloksissa jylläävät videot ja saat paljon osumia väitteelle miksi videot ovat parempi kuin teksti. Jos luet ne huolella, osumissa toistuu "video on parempi" ja perusteluina: se keskeyttää mitä olet tekemässä ja herättää huomiota. Se ei ole parempi, se on äänekkäämpi ja tehokkaammin keskeyttävä. Jos tavoitteesi on viestiä muiden kanssa, opettele kirjoittamaan paremmin.  

Sisällöt persooonatyypin mukaan? Kyllä, kannattaa kuunnella itseään ja valita itselle mieluisat tavat ja kanavat, jotta hommaa jaksaa jatkaa riittävän pitkään. Vahva henkilöbrändi rakentuu luottamukselle, joka ansaitaan vuosien kuluessa. 

Kun sinun brändisi tarvitsee kirkastamista,  sinä tarvitset minua. 

Nakkaa minulle viesti

Guy How uudistaa viulunrakennuksen kulttuuria Suomessa

Apr 26, 2024

Johtajan sisäinen epävarmuus murentaa luottamusta, Timo Avdo

Apr 11, 2024

Superskill of the future is your mental control

Mar 27, 2024