Kehityskeskustelu itsesi kanssa

valmennus
Kehityskeskustelu itseni kanssa

Työpaikoilla käydään säännöllisesti kehityskeskusteluja ja niihin valmistaudutaan molemmin puolin pöytää.

Entä jos olet yksinyrittäjä? Kenen kanssa pidät säännöllisesti yhteyttä ja tsekkailet, että olet oikealla polulla elämässäsi ja yrityksessäsi? Vaikket olisikaan yrittäjä, niin tämä metodi toimii myös itsesi kehittämisen työkaluna. Jos kehityskeskustelut herättävät ikäviä muistoja, katso asiaa uusin silmin. Tee se parhaassa seurassa, itsesi kanssa.

Itsensä johtaminen on aina vain tärkeämpää. Kehityskeskustelu on yksi työkalu, jossa voit keskittyä itseesi ja katsoa johdatko itse elämääsi ja näetkö kaiken sen minkä eteen ponnistelet. Pysähtyminen on erittäin terveellistä ja sitä tässä maailmanajassa tarvitaan. Pysähdy vähintään kerran vuodessa hetkeksi. 

Olen itse pohtinut vuosittain näitä asioita ihan oman itseni kanssa ja huomaan kehityskaaria ja muutoksia sekä fiiliksissä, unelmissa että halussa tehdä muutoksia. Yksinyrittäjänä minulla on kyllä mentori - joskus useampiakin - mutta silti voin ihan itsekin arvioida olenko matkalla kohti arvojeni mukaista yrittäjyyttä ja elämää. 

Kehityskeskustelu itsesi kanssa

Kehityskeskustelu itseni kanssa löytyy Riitta Hyppäsen blogista. Sieltä löysin sen jo vuosia sitten ja totesin erittäin käyttökelpoiseksi pohjaksi. Kysymykset on julkaistu vuonna 2017. Toivottavasti sinäkin koet ne hyödyllisiksi. Lue Riitta Hyppäsen blogista Käy elämäsi paras kehityskeskustelu. Kiitos Riitta! 

Kysymyksiä on paljon ja niihin kannattaa paneutua. Aloita tärkeimmästä ja palaa uudelleen. Kun saat vertailupohjaa 1-3 vuoden ajalta, alat huomata tällaisen keskustelun hedelmällisyyden. 

Pohdin itseni kanssa niin onnistumisia ja teen huomioita asioista joissa olisin voinut toimia paremmin tai toisin. Kehtiyskeskustelu tekee näkyväksi monia asioita ja nostaa pintaan myös tunteita.

  1. Olenko minä saanut kaiken tämän aikaiseksi? Tehtyjen töiden ja projektien määrä hämmästyttää. Ja siitä on syytä olla ylpeä ja iloinen.
  2. Olen onnistunut useammin kuin uskoinkaan. Taas on syytä onnitella itseä.
  3. Saan kokonaiskuvaa päivittäisen sälän rinnalle. Iso kuva auttaa ymmärtämään suuntaa ja auttaa suuntaamaan toisaalle, jos arjen tohinoissa on vaikka eksynyt sivupoluille.

Jos haluat rikoskumppanin sprarrailemaan kanssasi ja käymään kehityskeskusteluja puolin ja toisin, tutustu ajatuksiini Rikoskumppanuudesta. 

Kun haluat tutustua kanssani tarkemmin ja ottaa etäkähvit - vartin virtuaalinen hetki, varaa aika.  

Kun sinun brändisi tarvitsee kirkastamista,  sinä tarvitset minua. 

Nakkaa minulle viesti

Salla Ikävalkon kokemuksia harjoittelusta

May 26, 2023

Vahvuuksien kautta

May 24, 2023

Miten psyykkinen valmennus eroaa terapiasta?

May 17, 2023