Henkinen vahvuus on mission mukaista yrittäjyyttä tuli mitä tuli, Soile-Maria Linnemäki

henkinen valmennus podcast psyykkinen valmennus valmentaja yrittäjä
Marja Nousiainen
Henkinen vahvuus on mission mukaista yrittäjyyttä tuli mitä tuli, Soile-Maria Linnemäki
24:15
 

Yrittäjän mielenmatka podcastin vieraana Soile-Maria Linnemäki Järvenpäästä. Soile-Maria on kestävän pukeutumisen edelläkävijä ja vaatteiden Spotifyn, Vaatepuun perustaja. Hänen missionsa on muuttaa muotimaailmaa eettisemmäksi ja vastuullisemmaksi ja lisätä vaatteiden käyttöastetta. Useasti palkittu yritys on päässyt mm. Sitran listaukseen 2021: Kiertotalouden kiinnostavimmat 2.1 ja  Suomen Nuorkauppakamarin Vuoden Nuori Menestyjä 2018 -finalisti, kategoriassa: ympäristö ja eettinen johtaminen.

Vaatepuutarhuri Soile-Marian yritystoiminta alkoi 10 vuotta sitten harrastamalla. Viisi vuotta sitten se muuttui kokopäiväiseksi yrittäjyydeksi ja nyt uuden toimitusjohtajan myötä uutta kasvua ja kehittymistä tapahtuu vauhdilla.

Soile-Marian pakkomielle, kauniimmin sanottuna missio, on ajaa kuluttajien vallankumousta vaatteiden kestävämpään valmistukseen ja käyttöön. Suomalaiset vaatebrändit ovat Vaatepuun kumppaneita. Soile-Maria haluaakin, että Vaatepuu on tavallisten suomalaisen naisten yhteinen jaettu vaatekaappi. Vaatepuussa voi pienellä rahalla kokeilla suomalaisten designereiden vaatteita. Kun brändi on tullut tutuksi, on helpompi satsata ja ostaa vaikka omaksi.

Soile-Maria elää järkähtämättömästi oman missionsa mukaan. Se on mitä suurimmassa määrin henkistä vahvuutta. Työ, missä mullistetaan ajattelua ja jopa ravisutetaan yhteiskunnan ja vakiintuneen bisneslogiikan rattaita, pitää olla vahvalla pohjalla. Se pitää pystyä perustelemaan kerta toisensa jälkeen. 

Soile-Marian vinkkejä yrittäjille.

  1. Rakenna ympärillesi yhteisö, joka kannustaa. Jossa tulet nähdyksi ja kuulluksi.
  2. Parasta on jakaa oma unelma toisen yrittäjän kanssa. Yhteinen iso unelma - henkilö jonka kanssa voi mässäillä - voi maiskutella. Heti tuntuu paremmalta.
  3. Yksin ei kannata jäädä.
  4. Muista nauraa! 

Olen ollut Vaatepuun jäsen keväästä 2014 paria pientä taukoa lukuunottamatta. Vaatepuu on salainen aseeni brändäyksessä.

Kun sinun brändisi tarvitsee kirkastamista,  sinä tarvitset minua. 

Nakkaa minulle viesti

Guy How uudistaa viulunrakennuksen kulttuuria Suomessa

Apr 26, 2024

Johtajan sisäinen epävarmuus murentaa luottamusta, Timo Avdo

Apr 11, 2024

Superskill of the future is your mental control

Mar 27, 2024