5 yllättävää asiaa, joilla psyykkinen valmennus voi muuttaa elämäsi

henkinen valmennus psyykkinen valmennus valmennus valmentaja

Psyykkinen valmennus on voimakas työkalu itsetuntemuksen ja henkilökohtaisen kasvun edistämiseksi. Valmentajana olen nähnyt monien ihmisten elämän muuttuvan radikaalisti, kun he ovat sitoutuneet tähän prosessiin. Se ei ainoastaan muuta tapaa, jolla näet itsesi ja maailman, vaan myös laajentaa käsitystäsi siitä, mihin kaikkeen olet kykenevä. Kokemukseni valmentajana ja yrittäjänä ovat osoittaneet, että muutos alkaa sisältä ja säteilee ulospäin tavoin, joita et ehkä osannut odottaa. Pääset päättämättömyyden tilasta toimintaan ja huomaat että sinä voit, sinä pystyt, sinä kykenet. Valmentajana olen apunasi matkalla kohti elämänmuutosta.

Viisi yllättävää tapaa, joilla psyykkinen valmennus voi muuttaa elämäsi:

1. Löydät rohkeuden kohdata pelkosi

Usein ajatellaan, että pelkojen voittaminen vaatii suuria sankaritekoja. Psyykkinen valmennus osoittaa, että rohkeus onkin kykyä kohdata pelkomme pienin askelin ja pelkojen käsittely vapauttaa helposti voimavaroja tehdä muutos elämässä. Omalla matkallani kohti pelkojen kohtaamista tapahtui iso käänne, kun päätin kohdata julkisen puhumisen pelkoni ja luoda myönteisen vision, harjoitella pienin askelin ja vahvistaa omaa uskoani siihen, että voin luottavaisesti astua yleisön eteen. Nyt puhun sujuvasti sadoille ihmisille ja hakeudun tilanteisiin, jossa pääsen esiintymään ja puhumaan. En tunnistaisi enää itseäni 20 vuoden takaa, jos silloinen Marja tulisi vastaan. Monet asiakkaani ovat rohkaistuneet sanomaan ei - tai sanomaan kyllä, vaihtaneet alaa, hakeneet mahdottomalta tuntunutta työpaikkaa.

2. Opit arvostamaan hetkeä

Nyky-yhteiskunnassa elämme jatkuvassa tulevaisuuden odotuksessa - meidät on koulittu odottamaan ja swaippaamaan aina jotain parempaa. Psyykkinen valmennus opettaa meitä arvostamaan nykyhetkeä ja kykyä olla paremmin läsnä. Asiakkaani ovat kertoneet, kuinka valmennus on auttanut heitä löytämään iloa ja tyydytystä jokapäiväisistä asioista. Elämänlaatu ja tyytyväisyys ovat lisääntyneet. Valmennuksissa voi tapahtua yllättäviä asioita, kun jätämme muun maailman ulkopuolelle ja antaudumme hetkeen.

3. Kehität syvemmän yhteyden muihin

Valmennuksen kautta opimme kuuntelemaan – ei vain korvillamme, vaan myös sydämellämme. Tämä ei ainoastaan paranna ihmissuhteitamme, vaan auttaa meitä myös ymmärtämään muita syvemmin. Henkilökohtaisesti olen löytänyt ystävyyttä, kumppanuuksia ja saanut apua odottamattomista paikoista, kun olen oppinut avaamaan itseni toisille. "Ainoastaan sydämellään näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä." ❤️ Tämä lainaus Antoine de Saint-Exuperyn klassikkokirjasta Pikku Prinssi pitää mitä suurimmassa määrin paikkansa. 

4. Löydät uusia intohimoja

Monet meistä uskovat tuntevansa itsensä läpikotaisin, mutta psyykkinen valmennus voi paljastaa piilossa olevia intohimoja ja kykyjä. Itse löysin - paitsi rakkauden esiintymiseen, myös intohimon maalaamiseen ja saan jo kyselyitä Instagram-seuraajiltani: Milloin sinun taulujasi voi nähdä jossain myyntinäyttelyssä?"

Kun opit käsittelemään pelkojasi ja uskomuksiasi, voit alkaa nähdä mahdollisuuksia, jotka olivat aiemmin piilossa. Tämä voi johtaa uusiin ideoihin niin työssä kuin vapaa-ajallakin, avaamalla ovia innovatiivisuudelle ja luoville ratkaisuille. Elämääsi tulee aivan uutta kepeyttä ja iloa.

5. Opit hallitsemaan stressiä uudella tavalla

Stressinhallinta on yksi suurimmista hyödyistä, jonka psyykkinen valmennus voi tarjota. Sen sijaan, että näkisit stressin vihollisena, opit tunnistamaan ja hyödyntämään viestejä niin mieleltä kuin keholta. Keho on viisaampi kuin uskotkaan. Pysähdy tätä lukiessasi ihan hetkeksi: tunnustele miltä kehossasi tuntuu. Niinkin yksinkertainen asia, kuin kehon rauhoittaminen pysähtymällä kuuntelemaan hengitystä. Kuuntele mitä Sami Lemmetty sanoo pysähtymisestä ja itsen kuuntelusta. Pillereiden sijaan apu voi löytyä meistä itsestämme.

Psyykkinen valmennus ei ole vain työkalu ongelmien ratkaisuun – se on matka kohti täyttä ja merkityksellistä elämää ja jopa myönteisiä yllätyksiä.

Tule juttelemaan!

Varaa puolen tunnin maksuton juttuhetki.

 

Kun sinun brändisi tarvitsee kirkastamista,  sinä tarvitset minua. 

Nakkaa minulle viesti

Guy How uudistaa viulunrakennuksen kulttuuria Suomessa

Apr 26, 2024

Johtajan sisäinen epävarmuus murentaa luottamusta, Timo Avdo

Apr 11, 2024

Superskill of the future is your mental control

Mar 27, 2024