Meditointi pelasti Sami Lemmetyn

henkinen valmennus podcast psyykkinen valmennus valmentaja yrittäjä
Marja Nousiainen
Meditointi pelasti Sami Lemmetyn
26:10
 

Tuusulalainen rakennusalan yrittäjä, laatoituksen supermies Sami Lemmetty Yrittäjän mielenmatka podcastin vieraana. Sami on tuttu kaveri - olemme myös sukulaisia. Hän laatoitti meille uuden lattian muutama vuosi sitten. Siitä tuli todella hyvä ja hieno. Muistan hyvin, kun piti odotella kuukausia, että Samin kalenterista vapautui aikaa meidän työlle. Samille kaikki työt tulevat suositusten perusteella. Jos haluat seurata Samin duunia Instagramissa: samsgeneralservice.

Pillereiden sijaan apu voi löytyä meistä itsestämme

Lause konkretisoituu Samin elämänfilosofiassa, sillä vaikka hän on kokenut kaksi burnoutia, hän on selvinnyt niistä pysähtymällä ja meditoimalla. Kuten monet yrittäjät, Sami aloitti toiminimellä rakennusalan työt ja alusta alkaen 110 lasissa. Kaikki työt mitä vain sai, tehtiin. Muutaman vuoden päästä monet asiat elämässä kasaantuivat ja alkoi lähteä mopo käsistä. Omat ja verottajan rahat sekaisin. Sami lopetti yrittäjyyyden ja menin toiselle töihin ja teki omia töitä siinä sivussa. Sitä jatkui vuosia.

Kädet vatkasivat ja tuli tosi outo olo

"Oltiin painettu koko kesä 14-tuntista päivää, kunnes yksi perjantai tehtiin viimeisiä neliöitä. Kädet rupesi vatkaamaan ja oli pakko istua. Mikä tämä on: oli henkisesti ja fyysisesti huono olo? Jotain tosi outoa. En osannut suhtautua enkä tiennyt mistä on kyse. Viikonlopuksi sovitut työt peruttiin ja vähän aikaa otin vähän rauhallisemmin." Vasta myöhemmin Sami oivalsi, että hän oli ollut aikalailla ylirasittunut ja stressaantunut pitkään ja jopa burnoutissa.

Viides vuosi meditaatiomatkalla

Myöhemmin Sami kokeili meditaatiota, jossa piti istua puoli minuuttia paikoillaan silmät suljettuina. Ensimmäisellä kerralla oli tosi vaikeaa, mutta koska Sami tunsi, että se auttoi, hän halusi jatkaa seuraavana päivänä. Hän latasi Headspace-apin ja siitä se lähti.

Sami on nyt meditoinut 5.12.2018 alkaen joka päivä. Meditaation kesto vaihtelee 2 minuutin tai 15 minuutin välillä, mukana matkalla myös 1 tunnin 50 minuutin pysähtymisiä. 

Miksi meditaatio? Se auttaa kääntämään huomion sisäänpäin, pakottaa alkaa kuuntelemaan itseä. Siksi se on myös niin vaikeaa. Säännöllinen meditaatio on auttanut Samia valtavasti, ehkä jopa pelastanut hänet.

Vinkit sovelluksiin ja appeihin

Jos sinä haluat lähteä kokeilemaan pysähtymistä itsesi äärelle, tässä Samin vinkit:

Headspace 

  • Sopii aloittelijalle ja pääsee hyvin kiinni siihen mistä meditaatiossa on kyse. Paljon ohjattuja meditaatio-ohjelmia.

Calm 

  • Avuksi meditaatioon, nimensä mukaisesti rauhoittumissovellus, jossa apua myös uneen ja monenlaiseen stressinhallintaan. 

Jeff Warren

Leena Pennanen Mindfulness  

Kiitos Sami, että tulit vieraaksi. Tästä saat jaksosta hyviä vinkkejä meditointiin, kuulet miten se on auttanut Samia sekä miten aloittaa ja miksi meditointi auttaa.

Kuuntele Spotifyssa. 

Meditointi pelasti Sami Lemmetyn

 

Kun sinun brändisi tarvitsee kirkastamista,  sinä tarvitset minua. 

Nakkaa minulle viesti

Emma Mieskonen valmentaa menestymään uupumatta

Jun 06, 2024

50+ vahvalla brändillä uuden alkuun

May 22, 2024

Guy How uudistaa viulunrakennuksen kulttuuria Suomessa

Apr 26, 2024