Tulevaisuus, eettinen viestintä 2007

esiintyminen henkilöbrändi sosiaalinen media
Vaalea nainen pitää puhetta Rantapuistossa Järvenpäässä. Parempi Piknik. Marja Nousiainen.

Yritystarinani palkittiin parhaana startup-sarjassa Oma Yritys -tapahtumassa syksyllä 2007. Olin perustanut Tulevaisuus - eettinen viestintä yrityksen syksyllä 2006. 

Työurani on kiertynyt pankkien, rahoitusyhtiön ja elokuvabisneksen kautta viestintätoimistoon. Olen myynyt rahoituspalveluja yrityksille ja yksityisille, markkinoinut elokuvia lapsille ja houkutellut katsojia uusiin elokuvateattereihin.

Kehitin ja kasvatin osakkaana omaa viestintätoimistoa myymällä viestinnän palveluja yrityksille ja yhteisöille. Asiakkaani olivat kansainvälisiä ja Suomen tunnetuimpia brandeja ja yrityksiä, joiden pörssikurssin nousua tavoitellen kirjoitin ja konsultoin. Töitä yhdisti ensin ilo oman osaamisen hyödyntämiseen ja uuden oppimiseen, mutta yhtäältä yritysten tavoitteet voiton maksimoinnista.

Menestyjänä elämäni oli yhtä riemukiitoa: kalenterini oli täynnä, siivooja hoiti kodin, oli pakko päästä kauas rentoutumaan. Lopulta työstä, joka minulle oli vitaalisuuden lähde ja identiteetin tärkeä rakennuspilari, tuli myös elämänilon kutistaja ja tunsin vahvasti jonkun ulkopuolisen hallitsevan arkeani. Suoraan sanottuna koin uupumuksen uhkaavan ja jäin pitkälle sairaslomalle masennuksen johdosta.

Myy enemmän - Kasvata liikevaihtosi ennätyksiin - Luomalla entistä houkuttelevampia uusia tuotteita ja uusia markkina-alueita menestyt!

Mutta myös

Tuhansia irtisanottu - Yt-neuvotteluja käydään useissa yrityksissä, irtisanomiset uhkaavat - Maapallon lämpeneminen on totta

Oheiset otsikot toistuvat uutisissa. Taloudellinen hyvinvointi mahdollistaa meille länsimaiden ihmisille ylellisen tilaisuuden pohtia moraalisia valintojamme. Kun voin valita, haen kumppaneita ja mielekkyyttä elämääni niistä toimijoista, joiden tavoitteena on lisätä esimerkiksi vastuullisuutta tai ekologisuutta, inhimillisyyttä tai oikeudenmukaisuutta.

Eettisyys on vastuunottoa - Eettisyydelle tulee kysyntää, koska sitä ei juuri ole tarjolla. Vanhanaikaisena ja tylsänä romukoppaan heitetty moraali tekee paluutaan, totesi tulevaisuuden tutkija ja yrityksiä konsultoiva Olli Hietanen Helsingin Sanomissa jo 29.5.2005. -Yritysmaailma kärsii syvää luottamuskriisiä johdon ja työntekijöiden välillä.

Se joka pysyy tarjoamaan luottamusta saa siitä kilpailuedun. Luottamus on aineetonta pääomaa osaamisen tavoin ja tulee vielä merkityksi kirjanpitoon. Minulle elämänmuutos oli välttämätön, paluu takaisin kvartaalitalouden paineiden pariin ei houkutellut. Opinto- ja sapattivapaalla löysin viestinnän tekemiseen erilaisen näkökulman. Positiivinen elämänasenne auttoi tosi paljon, sillä tajusin, että aiemmin murehtiminen ja ikävissä asioissa vellominen ei auttanut, vaan vei minut syvemmälle. Nyt kun näen asioissa jotain positiivista, ammennan positiivisuudesta energiaa ja – joskus toivottavasti - jaan sitä muillekin.

Nykyisin en enää tee viestintää pelkästään yritysten voittojen maksimoimiseksi tai myynnin kasvattamiseksi vaan tartun innolla kynään esimerkiksi paremman lapsuuden tai vanhuuden puolesta tai ympäristöasioiden puolesta. Ympäristömyönteiset yritykset ja sellaiset tuotteet, jotka hillitsevät ilmastonmuutosta, ansaitsevat tulla nähdyksi ja kuulluksi.

Positiivisuus kumpuaa halusta pyrkiä kohti parempaa tulevaisuutta, tukea viestinnän keinoin sellaisia järjestöjä ja kestävän kehityksen periaattein toimivia yrityksiä, jotka edesauttavat sinun, minun, läheistemme ja lastemme hyvinvointia.

14.9.2007 Marja Nousiainen,

Tulevaisuus - eettinen viestintä 

Haluatko apua yritystarinasi kertomiseen? Varaa aika maksuttomaan 15 minuutin tapaamiseen verkossa, niin katsotaan miten pääset alkuun. 

Kun sinun brändisi tarvitsee kirkastamista,  sinä tarvitset minua. 

Nakkaa minulle viesti

Emma Mieskonen valmentaa menestymään uupumatta

Jun 06, 2024

50+ vahvalla brändillä uuden alkuun

May 22, 2024

Guy How uudistaa viulunrakennuksen kulttuuria Suomessa

Apr 26, 2024