Some on välttämätön yhteiskunnallisen keskustelun ymmärtämiseen

henkilöbrändi sosiaalinen media
Helinä Perttu,Järvenpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Järvenpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu (kok) on aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Perttu on esimerkki vahvasta henkilöbrändistä. Hän on tehnyt somessa näkyväksi kehitystä ja positiivista draivia, jolla kotikaupunkiamme nykyisin kehitetään. Helinä saa avoimuudestaan kehuja, mutta paljon tulee myös kuraa niskaan.

Tervetuloa suomalaisia henkilöbrändejä -haastattelusarjaan Helinä Perttu!

Miten innostuit somesta?

Tykkään somen nopeasta sykkeestä, mahdollisuudesta kuulla ihmisten näkökulmia ja olla mukana yhteisöllisissä keskusteluissa.

Missä kanavissa toimit – mikä on tärkein kanavasi?

Minulla on Facebookissa henkilökohtainen profiili ja Helinä Perttu kaupunginhallituksen puheenjohtaja Facebook-sivu. Lisäksi olen mukana Twitterissä, Instagramissa ja monissa WhatsApp-ryhmissä.

Miten suunnittelet sisällöt?

Suurin osa tulee ihan fiiliksen ja päivän tapahtumien innoittamana. Pyrin myös jakamaan tietoa ja informoimaan Järvenpään asioista mahdollisimman monipuolisesti.

Miten mittaat onnistumista sosiaalisessa mediassa?

En mitenkään. Päivitykset ovat erilaisia ja tykkäyksiä tulee selvästi eniten henkilökohtaisiin tarinoihin ja kuviin.

Miten aktiivisuus sosiaalisessa mediassa auttaa sinua luottamustehtävässä?

En oikein osaa ajatella miten muuten voisi nykyaikana hoitaa luottamustehtävää, kuin olemalla myös mukana somessa. Saan paljon viestejä, palautetta ja kysymyksiä asukkailta ja muilta päättäjiltä. Sitä kautta on myös helppo seurata muiden kuntien asioita sekä päätöksentekoa ja verkostoitua laajasti muiden päättäjien kanssa.

Toivoisin vain, että minulla olisi enemmän aikaa käytettävissä somen seuraamiseen. Palautteen mukaan ihmiset pitävät tärkeänä, että viestin aktiivisesti, osallistun keskusteluihin ja somen kautta on helppo lähestyä.

Miten haluat edistää organisaatiosi tavoitteita aktiivisella sosiaalisen median käytöllä?

Kaupungin hallintosäännöstä löytyy velvoite kaupunginhallituksen puheenjohtajalle pitää yhteyttä asukkaisiin ja sidosryhmiin. Some antaa siihen toimivan väylän.

Miten innostat kaikkia työntekijöitä aktiiviseen somettamiseen (kunnan työntekijät tai kunnanvaltuutetut?)

Somettamista arkaillaan turhaan. Voi aloittaa pienesti ja seurata alkuun mitä somessa tapahtuu. On tärkeä ymmärtää, miten yhteiskunnallista ja globaaliakin keskustelua käydään nykyään.

Minua innostaa esimerkiksi mahdollisuus saada seurata kotona sohvalta suosikkini Kanadan pääministerin Justin Trudeaun live-esiintymistä. Jokaisen tulee kuitenkin tuntea olonsa kotoisaksi somessa ja on hyvä varoa uppoamasta sinne liikaa.

Mikä on suurin onnistumisesi sosiaalisessa mediassa?

Olen tyytyväinen siihen, että olen pystynyt olemaan provosoitumatta epäasiallisiin syytöksiin, valheisiin ja herjauksiin. Jätän ne omaan arvoonsa ja keskityn olemaan tekemisissä asiallisten ihmisten kanssa. Olen saanut somen kautta paljon hyviä uusia tuttavuuksia, uutta tietoa ja iloinnut ihmisten kivoista postauksista.

Mikä on suurin mokasi ja miten siitä selvisit?

En aluksi tajunnut sitä, miten häikäilemättömästi tekstiäni voidaan käyttää väärin ja toimittaa medialle. Nyt kun tiedän miten jotkut toimivat, olen varovaisempi ja käytän tiettyihin julkaisuihin rajausta julkisuuteen.

Miksi muidenkin johtajien kannattaisi aktivoitua?

Johtajan on hyvä olla somessa mukana, jotta ymmärtää miten yhteiskunnan verkostot toimivat. On tärkeää seurata aktiivisesti ajan ilmiötä ja some on nopein ympäristö, jossa kaikki mahdolliset ilmiöt pintautuvat.

Tutustu myös Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhusen ajatuksiin henkilöbrändäyksestä. Henkilöbrändi on elinehto. 

Kun sinun brändisi tarvitsee kirkastamista,  sinä tarvitset minua. 

Nakkaa minulle viesti

Johtajan sisäinen epävarmuus murentaa luottamusta, Timo Avdo

Apr 11, 2024

Superskill of the future is your mental control

Mar 27, 2024

Katja Rajala arvot löytyivät vastoinkäymisten kautta

Mar 25, 2024

Pirjo Savolaisen yrittäjäasenne on kantanut jo 39 vuotta

Mar 14, 2024