Punainen pilleri

henkilöbrändi valmennus
punainen pilleri

On helppo kuvitella miten sinun osaamisesi, vahvuutesi ja brändisi näkyväksi tekeminen voisi muuttaa elämäsi…

..se voisi tuoda sinulle taloudellista hyvinvointia, auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi ja antaa sinulle vapautta.

Mutta oletko koskaan ajatellut kuinka sinun ideasi, henkilökohtainen kasvusi tai yrityksesi voi muuttaa sinua ihmisenä

Aloitin yrittäjänä ja osakkaana ensimmäisessä viestintätoimistossani yli 20 vuotta sitten, huh! Jos tapaisit silloisen Marjan, et tunnistaisi häntä. Aivan eri ihminen. Eikä vain siksi, että olen vanhentunut, vaan se miten oma yritykseni, brändini ovat muuttaneet minua ja auttaneet minua kasvamaan  sellaiseksi ihmiseksi, jollainen halusin olla jo tuolloin aiemmin. Silloin stressasin yökaudet olenko vaivan arvoinen ja uskottava, tein pitkää päivää, keräsin uusia projekteja ja asiakkaita kuin henkeni hädässä. Roikuin burnoutin partaalla, ja kävin sen perinpohjin läpi. Olin epävarma enkä oikein tiennyt mitä halusin itseltäni, yritykseltä tai uralta. Halusin palvella kaikkia kaikessa.

Vielä vuonna 2014 jännitin ensimmäisiä webinaareja ja jos oli pienikin tilaisuus, lykkäsin niitä eteenpäin, sillä minua pelotti. Epäonnistuminen ja se, että joku kysyy jotain mihin en tiedä vastausta. Pelotti, että kaikki näkevät heikkouteni ja epävarmuuteni. 

Tuntuuko tutulta? Kokemuksesta tiedän: Meillä on kaksi vaihtoehtoa.

  • Valitsetko henkilökohtaisen muutoksen ja kasvun?
  • Vai valitsetko vaihtoehdon pysyä siinä missä olet? 

Haluatko parantaa sen haavan, joka saa sinut ajattelemaan, että sinun pitää ylisuorittaa kaikessa, jotta olet vaivan arvoinen ja menestynyt? Jatkatko yksin vaikka läpi harmaan kiven, osoittaaksesi muille että kyllä sinä pärjäät. Voit jatkaa valitsemallasi tiellä ja tehottomilla toimintamalleilla, kuten tähänkin asti. Mutta yli 20 vuoden yrittäjäkokemuksella ja muutoksen läpikäyneenä voin osoittaa: on parempiakin tapoja elää elämäänsä. 

Valitsetko sinisen vai punaisen pillerin? 

Sininen pilleri

Pidät kiinni epäterveistä toimintamalleista. Niistä, jotka estävät sinua kasvamasta - hyväksynnän hakeminen, oman luovuuden ylenkatsominen sekä oman itsensä ja osaamisensa vähättely.

Henkilökohtainen sininen pillerini oli ego joka esti minua kasvamasta. Ego päsmäröi ja väitti, että tiedän asiat paremmin, vaikken tiennytkään. Jos kuuntelee egoaan, lakkaa kehittymästä ja kasvamasta.

Ja sitten, kun ei saavuta tuloksia ja tavoitteita, on häpeissään, syyllisyydentuntoinen ja turhautunut. Vuodesta toiseen.

Punainen pilleri

Hyväksyt, ettet tiedä, olet valmis opiskelemaan ja kokeilemaan kunnes löydät toimivan tavan. Löydät sen ihmisen sisältäsi, joka sinun on tarkoitus olla. Toteutat elämäntehtävääsi. Valitset vaihtoehdon muuttaa toimimattomia tapojasi, löydät syvän luottamuksen itseesi ja tekemiseen ja näet uskomattoman paljon hyvää ympärilläsi. Runsaus, vapaus ja sisäinen rauha eivät ole vain mahdollisia, vaan todennäköisiä. 

Minä näen elämäni mahdollisuutena tyydyttää uteliaisuuttani ja kehittyä ja kasvaa. Olen ottanut oman punaisen pillerini.

Koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää, kuten Eeva Kilpi jo vuosikymmeniä sitten kirjoitti. Hyviä asioita ei kuitenkaan näe, jos ei ole harjaantunut vastaanottamaan niitä. 

Mikä tässä kaikessa on parasta? Kun valitset vahvuutesi ja annat itsellesi mahdollisuuden kasvaa ja muuttua. Et yksin vaan verkkoyhteisön tuella, brändisi alkaa vahvistua, saavutat tavoitteesi ja lopetat turhan säntäilyn ja burnoutin partaalla roikkumisen. 

Totuus henkilöbrändistä, neljän viikon verkkovalmennus ja henkilökohtainen sparraus, on se punainen pilleri. Näin ovat todenneet syksyn opiskelijat. Näin todistan itsekin. Ja näin kertovat vuosien aikana valmennuksissani olleet.

En malta odottaa, että näen mitä sinä luot vuonna 2022. Ja sitäkin innokkaammin odotan näkeväni millaiseksi valitset kasvaa.

Näetkö nyt sinistä vai punaista? 

Kun sinun brändisi tarvitsee kirkastamista,  sinä tarvitset minua. 

Nakkaa minulle viesti

Salla Ikävalkon kokemuksia harjoittelusta

May 26, 2023

Vahvuuksien kautta

May 24, 2023

Miten psyykkinen valmennus eroaa terapiasta?

May 17, 2023