Psyykkinen valmentaja Ykä Koskinen vaihtoi neuvot kysymyksiin

podcast psyykkinen valmennus valmennus valmentaja yrittäjä
Marja Nousiainen
Psyykkinen valmentaja Ykä Koskinen vaihtoi neuvot kysymyksiin
21:50
 

Podcast Yrittäjän mielenmatkalla

Tapasin Ykä Koskisen elokuussa 2022, kun osallistuin Riitta Hyppäsen yksinyrittäjien työpajoihin. En ollut koskaan kuullut psyykkisestä valmentajasta yrittäjäpiireissä, kunnes psyykkinen valmentaja Ykä esittäytyi. Joku lamppu syttyi mielessäni :-) 

Melkeinpä siltä istumalta ilmoittauduin mukaan seuraavaan, alkavaan psyykkisen valmennuksen koulutukseen. ja tässä sitä nyt ollaan. Tietenkin halusin kutsua Ykä Koskisen mukaan, hän on kaiken hyvän alku ja juuri.

Ykä Koskinen on tamperelainen kasvukonsultti ja liiketoiminnan kehittäjä. Vuonna 2014 hän kiinnostui hyvinvointiyrittäjyydestä mielenterveyden ensiapukoulutusten kautta.

Tässä jaksossa jutellaan Ykän kanssa siitä mitä psyykkinen valmennus oikein on? Mitä hyötyä koulutuksesta on ollut Ykälle ja miten hän konkreettisesti tekee työtään.

Ykä pohti, että valmennus sanana johtaa harhaan, se tulee urheilupiireistä. Hän kutsuu psyykkistä valmennusta psyykkiseksi tukikeskusteluksi.

"Meidän, psyykkisten valmentajien kautta ihminen pystyy tutustumaan itseensä. Se on mitä suurimmassa määrin omaan itseen tutustumista. Omiin vahvuuksiinsa ja omiin kehitysalueisiin ja käyttämään niitä hyväksi ja huomioimaan niitä. Sama toimii myös työyhteisöissä.

Kun valmennetaan, pitäisi tulla paremmaksi. Siitä ei ole kyse, vaan tulen tutuksi itseni kanssa ja ymmärrän itseäni."

Ykälle opinnot ovat myös olleet keino pitää itsensä kunnossa.

"Miten oppia tuntemaan itsensä paremmin. Jotta voi auttaa muita, pitää tuntea itsensä. Minulle se oli 50/60 tilanne, että aloitin opinnot itseni takia." 

Vinkkejä yrittäjille 

Yritystoiminnan kehittämistä lähdetään yleensä tekemään tuotteista ja palveluista.  Mutta, aivan ensimmäisenä - aina - pitäisi tulla itse yrittäjä, hänen henkinen tasapainonsa, motivaatio ja jaksaminen.

Yrittäjän kannattaa huolehtia omasta itsestään ja erityisesti henkilöstöstään. Henkilöstö on se kaikista tärkein kilpailuvaltti. Kun on motivoitunut ja hyvinvoiva. Sitten kun nää on kunnossa, pystyy yritystoimintaa kehittämään!

Tässä jaksossa kuulet lisäksi Ykän terveiset miespuolisille yrittäjille! 

Kuuntele Spotifyssa. 

Valmentaja Ykä Koskinen vaihtoi neuvot kysymyksiin!

Kun sinun brändisi tarvitsee kirkastamista,  sinä tarvitset minua. 

Nakkaa minulle viesti

Guy How uudistaa viulunrakennuksen kulttuuria Suomessa

Apr 26, 2024

Johtajan sisäinen epävarmuus murentaa luottamusta, Timo Avdo

Apr 11, 2024

Superskill of the future is your mental control

Mar 27, 2024

Katja Rajala arvot löytyivät vastoinkäymisten kautta

Mar 25, 2024