Parasta tarinassasi on samaistumisen tunne - minäkin olen kokenut saman!

henkilöbrändi valmennus
Hyvä kasvaa kukkasin - Nainen hatussa ja aurinkolaseissa kesäisen kukkaloiston keskellä

Yksinäisyys on aikamme suurimpia vitsauksia. Ihmiset tuntevat olevansa yksinäisiä parisuhteessa, työpaikalla, ystävien kesken, mutta myös yrittäjyydessä. Yli 60 % suomalaisista yrityksistä on yksinyrittäjiä. Miten voikin olla mahdollista, että sosiaalisen median aikakaudella tilanne on tämä? Olen tuntenut yksinäisyyttä monissa elämäni vaiheissa, mutta erityisesti viimeisen 10 vuoden aikana yrittäjänä, olenhan yksinyrittäjä. 

Onneksi on sosiaalisen median verkostot. Ilman keskusteluja Linkedinissä, Twitterissä tai muissa someissa olisin hukassa. Olen etsinyt ja löytänyt oman tapani kertoa tarinaani, mahtavan ystäväyrittäjien - friendtrepreneur - verkoston, mentoreita, voimabuustailijoita ja samassa tilanteessa olevia ihmisiä. Olen käynyt mahtavia keskusteluja, oppinut uutta ja tutustunut ihmisiin kertoen samalla omaa tarinaani. 

Olen kouluttanut sosiaalisen median käyttöä vuodesta 2015 ja monet osallistujat tulevat juttelemaan koulutuksissa ja tapaamisissa ja kyselevät miten jaksan yrittää vuodesta toiseen, miten verkostoidun ja miten luon suhteita. 

Minulle sosiaalinen media on aina ollut luonteva väylä kertoa missä menen, minne olen matkalla ja mistä innostun. Nurjista puolista huolimatta se on edelleen minulle paras väylä kertoa omaa tarinaani ja luoda suhteita. 

Neuvoni on: Käytä sosiaalista mediaa oman tarinasi kertomiseen. Jaa muille mitä teet, missä olet ja minkä parissa työskentelet juuri nyt. Kun et pelkää olla oma itsesi, sinusta huokuu energiaa jota ei voi ohittaa. Se vetää puoleensa. Aitous on suurin valttikorttisi. 

Nyt kuin teen muutosta kouluttajasta ja strategista kohti psyykkistä valmennusta, tarinani saa jatkoa. Jos en kertoisi sitä itse, kuinka ihmiset löytäisivät minut? Vain jakamalla kokemuksiani, oppimispolkuani ja tavoitettani, he voivat alkaa luottaa minuun, tulla juttelemaan ja ostaa palveluitani. 

Muistathan nämä kolme totuutta:

  1. Jos et pyydä mitä haluat, kukaan ei voi sitä sinulle antaa.
  2. Jos et kerro missä olet menossa, et voi tavata oikeita ihmisiä matkallasi.
  3. Jos et sano mitä sinulle on tapahtunut, kukaan ei voi sanoa: Minäkin olen kokenut saman.

Oman tarinasi kertominen on jatkuva harjoitus, jossa luot omaa brändiäsi. Se on mahdollisuutesi rikastaa elämääsi ja syventää ihmissuhteitasi. 

Seuraajien kerryttämisen sijaan kerro tarinoita joilla luot ystävyyssuhteita. Aidot tarinat kiinnostavat ja luovat verkostoa, johon voit tukeutua. Et tunne itseäsi enää yksinäiseksi, kun ympärillesi kertyy ystävien ja kannustajien joukko. 

Been there, done that.

Otetaanko vartin etäkahvit ja katsotaan löydämmekö yhteisen sävelen? 

VARAA MAKSUTON JUTTUHETKI

Kun sinun brändisi tarvitsee kirkastamista,  sinä tarvitset minua. 

Nakkaa minulle viesti

Riitta Raesmaa kannustaa etsimään, pohtimaan ja jakamaan

Sep 27, 2023

Jutta Lehtinen: Kuuntele kateutta

Sep 25, 2023

Pinja Lehtman: Miten flow tukee henkistä vahvuutta?

Sep 18, 2023

Minna Lindbergistä ei koskaan pitänyt tulla yrittäjää

Sep 11, 2023