Livestriimaus - vie suora videolähetys sinne missä asiakkaasi ovat

digimarkkinointi esiintyminen henkilöbrändi
Kaksi vaaleaa naista etäkeskustelussa ruudulla. Liisa Siitonen ja Marja Nousiainen.

Livestriimaus – taas uusi termi, josta ei ole pienintäkään aavistusta, mitä se mahtaa tarkoittaa. Ei hätää, pian sinäkin tiedät. Toivottavasti innostut myös kokeilemaan! Sen lisäksi luettelen seuraavassa blogipostauksessa eri työkaluja, joilla on helppoa päästä alkuun.

Brändin kyky tavoittaa asiakkaat verkossa ei ole koskaan ennen ollut yhtä tärkeää kuin nyt. Sama koskee niin yksittäisiä yrittäjiä, vaikuttajia kuin isompia yrityksiäkin. Suoratoistovideot eli livestriimaus astuu tässä kohtaa valokeilaan. YouTuben suosio on jo pitkään osoittanut videoiden tärkeyden yritysmaailmassa. Livestriimaus on vielä suhteellisen uutta, mutta sitä tehdään alati kasvavissa määrin. 

Suoratoistovideot eli livestriimaus on juuri sitä miltä se kuulostaakin: video, joka suoratoistetaan suorana internetissä sen sijaan, että se olisi nauhoitettu etukäteen ja ladattu Facebook- tai YouTube-profiiliin. Teknisesti livestriimaus on kaiken kattava termi, joka voi sisältää jopa TV-lähetyksiä, jotka ovat myös saatavilla reaaliajassa internetin kautta.

Markkinointitarkoituksissa suoratoistolla tarkoitetaan yleensä sisältöä, jota tuotat ja lähetät itse verkossa.Livestriimaus tapahtuu yleensä reaaliajassa ja tuloksena saatava video ei näytä yhtä hienolta ja viimeistellyltä kuin sisältö, joka on ammattimaisesti editoitu kuvaamisen jälkeen. Sen takia livestriimaus voi luoda brändistäsi enemmän aidon ja helposti lähestyttävän kuvan.

Yritykset ja muut organisaatiot käyttävät usein suoratoistoa lehdistötilaisuuksiin, tuoteilmoituksiin tai webinaareihin. Livestriimauksen avulla monet vaikuttajat ovat kasvattaneet henkilöbrandejään, erityisesti pelaamisen saralla. Näiden streamien suodattamaton, reaaliaikainen “hetkessä” luonne saa ihmiset innostumaan ja koukuttumaan. Monien mielestä livestriimaus lisää helposti lähestyttävyyttä ja sitä kautta kuluttajille tarjotaan lähestymistapaa, jossa pääsee kurkistamaan mitä kulissien takana tapahtuu. Monista se tuntuu käsikirjoittamattomalta ja se lisää läpinäkyvyyttä. Tämä auttaa luomaan luottamusta tavoilla, joita muut markkinointityökalut eivät tarjoa.

Luonnollisesti parhaiten toimivan sisällön tyyppi vaihtelee markkinaraon ja kohdeyleisön mukaan. Sisältö, kuten haastattelut, kysymykset ja vastaukset, opetusohjelmat ja kulissien taakse pääsy, ovat kuitenkin osoittautuneet yleisesti tehokkaiksi brändeille. Voit jopa tehdä yhteistyötä vaikuttajan kanssa suoratoistaaksesi sisältöä, joka liittyy tuotteisiisi tai palveluihisi. Joskus livestriimauksen saaminen tuntumaan todella aidolta vaatii hieman spontaanisuutta ja halukkuutta mukautua tarpeen mukaan. 


Neljä hyvää syytä aloittaa livestriimaus:

  1. Tavoita uusia asiakkaita ja yleisöjä.
  2. Luo aitoja yhteyksiä ja rakenna luottamusta.
  3. Luo ainutlaatuista ja aitoa sisältöä.
  4. Yhdistä virtuaalinen ja fyysinen maailma.

Kurkkaa myös livestriimitallenne, jossa olen Liisa Siitosen vieraana täältä.

 

Kun sinun brändisi tarvitsee kirkastamista,  sinä tarvitset minua. 

Nakkaa minulle viesti

Kun mikään ei riitä

Feb 13, 2024

Tia Härköselle yrittäjyys avasi oven uuteen elämään

Jan 30, 2024

Maarit Latva-Ranto hoitaa ihmistä pintaa syvemmältä

Jan 17, 2024

Mikä on mentorikumppani?

Jan 16, 2024