Leila Ketola, voimaa ihmisistä ja heidän kasvustaan

henkinen valmennus podcast psyykkinen valmennus valmentaja yrittäjä
Marja Nousiainen
Leila Ketola, voimaa ihmisistä ja heidän kasvustaan
28:34
 

Yrittäjän mielenmatka podcastin vieraana Leila Ketola. Hän on todellinen pitkän linjan taidealan yrittäjä. Keski-Uudenmaan (KETO) tanssiopiston perustaja, tanssin opettaja, rehtori ja toimitusjohtaja. KETO on Järvenpään vuoden yritys 2001. Yrittäjävuosia Leilalle on kertynyt yli 30.

Asumme samassa naapurustossa Järvenpäässä ja hänen ansiostaan olen saanut kurkistaa tanssin maailmaan sekä päässyt unohtumattomalle seikkailulle korealaiseen tositv-ohjelmaan Seoulmate. Olen seurannut ihaillen Leilan työtä aika läheltä yli 20 vuotta.

Leila on tanssialan digitalisaation edelläkävijä, sitkeä ja idearikas yrittäjänainen, jonka uusin innovaatio liittyy aivoterveyteen. Memodance valloittaa jo Suomea, pian aivojen kirkastamiseksi tanssitaan myös ulkomailla. 

Paljon mahtuu yrittäjän matkalle kuoppia ja huippuhetkiä ja molemmat liittyvät Leilan mielessä vahvasti omaan kasvamiseen. 

Taidepiireissä yrittäjyyden on jopa ajateltu heikentävän taiteen arvoa. Tästä tuskasta Leila oli vuosia sitten järjestämässä Yrittäjänä taiteen maailmassa seminaaria Järvenpäässä. Kuvataiteilija Soile Yli-Mäyryn sanat ovat jääneet hänelle mieleen: Huono taide se semmoinen on, joka ei yrittäjyyttä kestä.

Tanssinäytöksistä tulee huikeita palautteita. Ydinsyy miksi tällä alalla vieläkin olen, ovat oppilaat ja heidän kasvunsa sekä tulokset. Voima tulee ihmisistä. Nimenomaan tanssitunneilla, joilla olen vahvimmillani. Työ hoitaa. Tämmöinen minä olen, tämä on minun koti, kun saan pyöriä salin lattialla, sanoo Leila.

Mistä vahvuus lähtee? Lähtee heikkoudesta. Kun putoaa oikein rähmälleen, vahvuutta kertyy automaattisesti. Aina kun yhdestä kaatumisesta selviät, aina on muutama työkalu lisää seuraavaan.

Leilan kanssa jutellaan jaksossa taidealan yrittäjyydestä, yritysten niputtamisesta yhden ison otsikon alle ja yrittäjäpalkinnon aiheuttamasta järkytyksestä. Leila antaa myös vinkkejä yrittäjille. Rehellisiä vinkkejä kokeneelta yrittäjältä.

Suuri kiitos Leila, että tulit vieraaksi. Jakso kannattaa kuunnella, opit paljon yrittäjyydestä ja sitkeydestä.

Kuuntele Spotifyssa. 

Voimaa ihmisistä ja kasvusta, Leila Ketola. 

 

 

 

Kun sinun brändisi tarvitsee kirkastamista,  sinä tarvitset minua. 

Nakkaa minulle viesti

Guy How uudistaa viulunrakennuksen kulttuuria Suomessa

Apr 26, 2024

Johtajan sisäinen epävarmuus murentaa luottamusta, Timo Avdo

Apr 11, 2024

Superskill of the future is your mental control

Mar 27, 2024