Katja Rajala arvot löytyivät vastoinkäymisten kautta

coach henkinen valmennus podcast psyykkinen valmennus valmennus yrittäjä
Marja Nousiainen
Katja Rajala arvot löytyivät vastoinkäymisten kautta
24:09
 

Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtaja, yhteiskunta- ja yrittäjävaikuttaja sekä yrittäjä Katja Rajala Yrittäjän mielenmatka podcastin vieraana.

Katjan yrittäjäpolku käynnistyi sattumasta.  Katjan fokus oli perheessä, mutta tilaisuuden tullessa eteen, hän ryhtyi yrittäjäksi ja Pentik-kauppiaaksi ensin Vaasaan, myöhemmin avattiin myymälä myös Poriin. Katja on toiminut lähes koko työuransa työntajayrittäjänä tai johtavissa tehtävissä.

Katja Rajala:

"Resilienssiä (kykyä toipua koettelemuksista ja ponnahtaa takaisin) ei valitettavasti voi oppia vain lukemalla. Ikävät ja haasteelliset kokemukset kehittävät eniten. Nuorena yrittäjänä sairastuin vakavasti syöpään. Oli vastuu työntekijöistä, haasteelliset leikkaukset ja pienet lapset. Kun tilanne oli paha, keskityin päivä kerrallaan elämään. Haluan kiittää huippuhyviä työntekijöitä, jotka tukivat eteenpäin. Vieläkin arvostan hyviä tekijöitä yli kaiken.

Sairastuminen oli todellinen koettelemusten koulu, joka sekoitti arvomaailman. Se opetti, että oli minkä ikäinen tahansa, ei ole huomista päivää luvattu."

Sairastuminen ei ole ollut suinkaan ainut koettelemus, myöhemmin täysin epäonnistunut liiketoiminta johti taloudelliseen vararikkoon. Katja uskoo edelleen vahvasti yrittäjyyteen, kaikkien kokemusten vahvistamana. Nykyisin hän toimii yksinyrittäjänä ja vaikuttajana. Ei mikään ihme, että Katja valmentaa johtajuuden ja henkisen suorituskyvyn teemoja, kukapa olisikaan parempi vertaistuki ja valmentaja kuin sellainen, joka on itse kokenut. Hän on ammentanut kokemuksistaan myös kirjaan Yrittäjän syke – yrittäjänä elämisen taito. 

Katja kannustaa pysähtymään säännöllisesti oman yrittäjyyden äärelle. Kysymään itseltään, teenkö tänään oikeita asioita. Iso kiitos Katja avoimuudestasi ja tarinasi jakamisesta. Se antaa varmasti rohkeutta ja toivoa monelle!

Millainen on sinun elämäsi tilinpäätös keväällä 2024? Pysähdy hetkiseksi ja kirjaa itsellesi muistiin. 

Kuuntele Spotifyssa

Arvot löytyivät vastoinkäymisten kautta.

 

 

Kun sinun brändisi tarvitsee kirkastamista,  sinä tarvitset minua. 

Nakkaa minulle viesti

Guy How uudistaa viulunrakennuksen kulttuuria Suomessa

Apr 26, 2024

Johtajan sisäinen epävarmuus murentaa luottamusta, Timo Avdo

Apr 11, 2024

Superskill of the future is your mental control

Mar 27, 2024