Asenne ratkaisee, Malina Pursiainen

henkinen valmennus podcast psyykkinen valmennus valmentaja yrittäjä
Marja Nousiainen
Asenne ratkaisee, Malina Pursiainen
26:17
 

Yrittäjän mielenmatka podcastin vieraana joogayrittäjä, kahvila- ja ravintola-alan konsultti Malina Pursiainen. Tiukkoja paikkoja Malinan yrittäjän uralla on ollut lukuisia. Vaikka Malinan tarina kuulostaa helpolta, sitä ei ole ollut. On ollut mutkia ja hän on kaatunut monta kertaa. Juttelemme siitä, miten tiukoista paikoista selviää. Malinalle se on selvää. Tiukoissa paikoissa kuvaan astuu asenne.

Voi valita millä asenteella nousee aamulla ylös. Yrittäjäuralla suurimpia haasteita on viiden kahvilan lopettaminen, joista viimeinen tuli pakotettuna ulkopuolelta. Sain irtisanomispaperin käteen, enkä voinut tehdä enempää, jotta olisin saanut jatkaa.

Mutta, jos en olisi lähtenyt, olisi jäänyt koko tämä matka kokematta. Aina on toivoa ja pahinta on jäädä tuleen makaamaan. 

Malinan unelma oli oma kahvila. Sitten tuli toinen ja lopulta kahviloita oli viisi, joista kolme yhtäaikaa. Lähes 10 vuotta kahvilayrittäjän elämää. Kahvilan perustaminen on ihanaa, mutta niiden lopettaminen ei. Kun lopulta viimeinenkin kahvila oli suljettu, mihin suuntaan sitten?

Tuli työpaikkoja, kuten yritysneuvojana alkavien yrittäjien parissa Helsingin kaupungin uusyrityskeskuksessa, Business Helsingissä. Veri veti kuitenkin yrittäjäksi uudelleen. Kun kokemusta alalta oli kertynyt, kahvila- ja ravintola-alan konsultointi oli luontevaa jatkoa.

Malinan sydämen on vielä suuremmin valloittanut jooga. Joulukuussa 2022 hän avasi Vanhaan Porvooseen joogastudio- ja hyvinvointitilan MaliYogan.

Kuuntele jakso spotifysta. Saat myös yritysneuvojan hyviä vinkkejä yrittämiseen. Tarvitset unelmia, mutta tarvitset myös suunnitelmia ja realismia, jotta unelmat toteutuvat.

Kuuntele Spotifyssa.

Asenne ratkaisee, Malina Pursiainen

 

 

 

Kun sinun brändisi tarvitsee kirkastamista,  sinä tarvitset minua. 

Nakkaa minulle viesti

Guy How uudistaa viulunrakennuksen kulttuuria Suomessa

Apr 26, 2024

Johtajan sisäinen epävarmuus murentaa luottamusta, Timo Avdo

Apr 11, 2024

Superskill of the future is your mental control

Mar 27, 2024