Sosiaalisen median vinkit Linnanjuhliin

esiintyminen henkilöbrändi sosiaalinen media
 

Vuosi sitten kirjoitin  paikalliseen yrittäjälehteen kolumnin sosiaalisen median käytöstä ja innostin yrittäjiä Twitteriin. "Tiedätkö sinä miten hauskaa on seurata Suomen katsotuinta tv-ohjelmaa, linnanjuhlia Twitterin kautta?" TekstiTV sivu 368 ja Twitterin hashtag #linnanjuhlat. Juhlaan tulee uusi ulottuvuus. Kokeile ja nauti! 

Ja miten sitten kävikään? Vuosi kirjoituksen jälkeen twiittasin pääkallonpaikalta, linnanjuhlista ihan omin käsin. No, en todellakaan olisi uskonut,  että näin kävisi. Tiedän, että ainakin Hyvä Kasvaa Järvenpäässä asukasliikkeen teot ja ansiot sekä aktiivinen viestintä nostivat minut #linnanjuhlat kutsuttujen listalle.

Ensin luulin soittoa presidentin kansliasta vitsiksi, mutta kun kutsukortti tupsahti postilaatikkoon, tunsin valtavaa iloa ja yllätys oli melkoinen. MINÄ?! Linnanjuhliin? Voiko se olla totta. 

Kuvia, kokemuksia ja seitsemän vinkkiä sosiaalisen median hyödyntämiseen. 

Twitterissä jaettua #linnanjuhlat keskustelua. 

 Some ja puhelin käy kuumana. 

Samanlaiset laukut löysivät toisensa tungoksessa. 

Aamulehden kansikuva 7.12.2013. Pääsimme Duudsonien kanssa etusivulle. 

Presidentin linnan remontista johtuen 2013 juhlittiin Tampere-talossa. Oli upeaa, jännittävää ja kertakaikkiaan unohtumatonta. Bongasimme hurjan määrän julkkiksia ja löysimme uusia ystäviä. 

Kokemuksesta oppii joten jos olet menossa tasavallan ykkösjuhlaan, nappaa tästä kokemusasiantuntijan vinkit itsellesi. Pääasia on että nautit: tuttavallisesta menosta ja kaikkien vieraiden tv:ssä hokemasta ”kaikki ovat siellä kuin yhtä suurta perhettä” -tunnelmasta. Olet aitiopaikalla myös julkkisten bongaamiseen.

 7 VINKKIÄ SOSIAALISEN MEDIAAN #linnanjuhlat

  1. Muista hienotunteisuus ja tilannetaju. Kännykkäkuvaamiselle, selfieille ja mahdolliselle live-lähetykselle ei ole sopiva paikka kättelyjonossa eikä ihan kaikissa kohtaamisissa, vaan kannattaa olla huomaavainen vieras. Tilaisuuden alussa on kosolti odottelua, hyödynnä se.
  2. Muiden vieraiden näkyminen videossasi tai kuvissasi, haastatteleminen ja kuvaaminen – muista kysyä lupa. Se on myös oiva tapa tutustua.
  3. Varmista akun kesto lataamalla sitä viime hetkeen ja ottamalla vara-akut ja muistikortti, tarvittaessa varakännykkä mukaan. Ilta on todella pitkä eikä tilassa ole pistorasioita.
  4. Käytä puhelinta harkiten. Mieti jo vähän etukäteen mitä haluat jakaa välittömästi ja mikä voi odottaa. Muista hashtag #linnanjuhlat.
  5. Ota paljon kuvia. Olet mukana elämäsi arvokkaimmassa juhlassa jota on mukava muistella vielä vuosienkin päästä, tallenna parhaat hetket itsellesi, lapsillesi ja äidillesi.
  6. Kuvaa myös itsesi, sillä olet laittautunut todennäköisesti kaikkien aikojen hienoimpaan asuusi kampauksia, meikkejä, pukua ja kenkiä myöden. Tämä unohtui minulta.
  7. Opettele tarvitsemasi somepalveluiden salasanat ulkoa niin, että varmasti osaat ne tiukassakin paikassa, jos tarvitset varalaitteita. Arvaa unohtuiko tämäkin? 

PUVUT, KORUT JA VALMISTAUTUMINEN

Ystäväyrittäjät lähialueilta olivat verkostoni, kun aloin valmistautua elämäni suurimpaan juhlaan, presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoon. Tästä alkoi henkilöbrändini rakentua arvojen ympärille. 

Kierrätysmekon suunnitteli ekologisen muodin Suomen superstara toimitusjohtaja Seija Lukkala ja sen valmisti verhokankaasta Globe Hope.

Käsivarteen kiedottavan hopeakorun suunnittelimme yhdessä Anu Ekin kanssa ja Anu toteutti hopeaisen ihanuuden. Kukat siihen tilasin Saija Sitolahdelta Järvenpään Kukkatalosta.

Asuun sopivan laukun valmisti käsin 300 tölkkinipsusta Marjo Vainio Järvenpään opistosta.

Meikit ja hiukset loihti Rosmarillan Tiina Koski. 

Kiitos kaikille avusta ja kannustuksesta!!! 

Linnan juhlat oli elämäni tähtihetki, jota muistelen vuosien päästä yhä uudelleen ja uudelleen. Minut muistetaan myös parhaiten tästä. Useiden vuosien jälkeen olen saanut palautetta. Henkilöbrändini alkoi rakentua kuin itsestään. 

Jos olet saanut kutsun, onnittelut! Tässä vinkkejä valmistautumiseen. 

1. Ole ajoissa. Kutsussa on mainittu kellonaika, jolloin vieraiden pitää olla valmiina. Kutsujen ajat on porrastettu, jotta suurilta ruuhkilta vältytään. 

2. Ota kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan, myös seuralaiselle. Molempien pitää todistaa henkilöllisyytensä.

3. Vain kutsukortissa mainitut henkilöt voivat saapua juhlaan. Linnan juhliin ei voi ottaa avecia, jota ei ole kutsussa mainittu.

4. Pidä juhlassa lasi vasemmassa kädessäsi. Näin olet koko ajan valmis kättelemään ja esittäytymään.

5. Esittäydy ja verkostoidu. Esittele myös henkilö, joka on seuralaisesi juhlassa.

Kun sinun brändisi tarvitsee kirkastamista,  sinä tarvitset minua. 

Nakkaa minulle viesti

Guy How uudistaa viulunrakennuksen kulttuuria Suomessa

Apr 26, 2024

Johtajan sisäinen epävarmuus murentaa luottamusta, Timo Avdo

Apr 11, 2024

Superskill of the future is your mental control

Mar 27, 2024