50+ vahvalla brändillä uuden alkuun

coach esiintyminen henkilöbrändi psyykkinen valmennus valmentaja yrittäjä
50+ sinä olet brändi kylttiä pitelee vaalea nainen silmälaseissa (Marja Nousiainen)

Tiedätkö mitä? Et ole koskaan liian vanha aloittamaan uutta tai seuraamaan elämäntehtävääsi. Nykyisin, eliniän pidentyessä monilla meistä on halua ja mahdollisuuksia jatkaa työelämässä pitkälle 70- tai 80-vuotiaaksi. Se on valtava mahdollisuus - se antaa sinulle vuosikymmeniä aikaa uudistua ja luoda sellainen työ tai yritys, josta olet ehkä vain haaveillut.

Menestyäksesi yli 50-vuotiaana ja kaiken ikäisenä tarvitset näkyvyyttä. Tässä astuu kuvaan mukaan henkilöbrändäys. Henkilöbrändäys tarkoittaa ainutlaatuisten lahjojesi ja tarinoidesi löytämistä ja jakamista, jotta voit luoda vaikutuksen muihin, jättää muistijäljen ja tulla ylipäätään tutuksi. Kun haluat jakaa osaamistasi ja asiantuntijuuttasi ja ansaita sillä, tarvitset vahvan ja erottuvan brändin.

Kuusi omakohtaista vinkkiä alkuun

  1. Asenne kohdilleen 

    Päästä irti ensin oman pääsi sisällä olevista ikärajoitteista sekä muista rajoittavista uskomuksista. Sinulla on elinikäisiä taitoja ja tarinoita jaettavaksi muille. Kuulostaa kliseeltä, mutta on niin totta: Keskity aitouteen ja kerro kuka todella olet. Se on myös brändisi ydin. Sinulla on oikeita kokemuksia, toisin kuin monilla nuorilla yrittäjillä. Voit inspiroida ja auttaa ihmisiä, kun käännät iän tuoman kokemuksen vahvuudeksi.
  2. Kirjoita bränditarinasi

    Tee ensin henkilökohtainen auditointi. Pyydä luotettavia ystäviä kuvailemaan sinua kolmella sanalla. Katso, miten muut näkevät sinut.
    Luo lupaus, jossa on 3-5 sanaa, kuten "Inspiroida, Luoda, Vaikuttaa". Anna lupauksen näkyä ja vaikuttaa - huomaat, että saat itsekin energiaa. Varaa suunnittelulle aikaa, pidä ikioma brändi-päivä. Pohdi identiteettiä, verkostoitumisstrategiaa ja tavoitteitasi. 

FutureMarja: Luo kanssani tulevaisuutesi brändi! 

3. Tule tutuksi - tee se videolla

Harjoittele tarinasi kertomista peilin edessä. Ja aloita kertomalla päivästäsi, tekemällä videoita lähipiirillesi. Tiedän, että tämä tuntuu vaikealta, mutta jokainen videoita tekevä on aloittanut nollasta. Niin minäkin. Autan mielelläni alkuun.
Jaa videoita osaamisesta, mielipiteistäsi, liiketoiminnastasi, tarkoituksestasi ja vaikutuksestasi - ei vain saavutuksista tai myytävistä tuotteista. Voit aloittaa tallentamisen puhelimellasi, taustana siisti ympäristö, ilman taustamelua, kamera silmien tasolla, ja lataa suoraan LinkedIniin. Tärkeintä on aloittaa. Kun saat rutiinia, luo suunnitelma ja julkaise säännöllisesti. 2-3 julkaisua viikossa on hyvä tahti.

4. Luo luottamusta, keskity ihmissuhteisiin

Jaa neuvoja ja näkemyksiä ennen palveluiden tarjoamista. Anna arvoa.
Kommentoi ja osallistu muiden sisältöön. Älä jaa ainoastaan omia juttujasi. 
Yhdistä ja kontaktoi potentiaalisiin yhteistyökumppaneihin ja -kumppaneihin.

5. Löydä valmentajasi

Löydä asiantuntijoita, jotka voivat ohjata sinua teknologian käytössä ja presessin luomisessa verkkoon ja eri kanaviin. Valmentaja auttaa jäsentämään omia ajatuksia ja näkemään itsesi ulkopuolisen silmin. Valmentaja nopeuttaa tekemistä huomattavasti ja valmentaja pitää sinut tilivelvollisena sekä antaa reaaliaikaista palautetta brändin rakentamisessa.
Etsi valmentajia, jotka ymmärtävät ikääsi, sukupuoltasi ja koulutustasi,  he ymmärtävät myös kokemuksesi arvon. 

6. Tutki mikä toimii ja mikä ei

Tarkista silloin tällöin miten julkaisusi toimivat -  saatko katselukertoja, kommentteja ja uusia jäseniä verkostoosi. 
Pyydä palautetta yleisöltäsi. Katso, mikä resonoi.
Tarkenna bränditarinaasi ja tekemistä sen perusteella, mikä toimii. Jos olet yleisön palveluksessa (kuten minä), autat parhaiten kuuntelemalla ja tarjoamalla sisältöä, joka toimii. 

Joko uskot, ei ole koskaan liian myöhäistä uudistua ja jakaa elämäntehtävääsi ihmisten hyväksi. Kun keskityt jakamaan ainutlaatuista arvoa ja osallistut ja autat ihmisiä, luot vetovoimaa ja erotut omalla brändilläsi. 

Ota yhteyttä, varaa puolen tunnin maksuton tutustuminen etänä, kahvikupin äärellä. Et sitoudu mihinkään, mutta saatat saada uuden oivalluksen. Ja valmentajan.

Varaa 30 minuutin etäkahvihetki

Kun sinun brändisi tarvitsee kirkastamista,  sinä tarvitset minua. 

Nakkaa minulle viesti

Emma Mieskonen valmentaa menestymään uupumatta

Jun 06, 2024

50+ vahvalla brändillä uuden alkuun

May 22, 2024