Tutustutaanko lähemmin?

FutureMarja

Fleminginkatu 5,
Helsinki

Puhelin 045 670 9562
Sähköposti marja@marjanousiainen.com

Instagram

Seuraa

FutureMarja

Kuka?

FutureMarja

Uraputki oli valmiina. Rahoitusala, täältä tullaan. Toisin kävi. Rahoitusyhtiön konkurssin [Kyllä! Rahoitusyhtiöltäkin rahat voivat loppua] kautta päädyin oikeasti omalle alalleni, viestintätöihin, vaikka opinnot ja siihen astinen työura olivat pankissa ja yritysrahoituksen myynnissä. Hieman mutkan kautta, sillä konkurssin jälkeen päädyin ensin keikkatöihin insinööritoimistoon 1990-luvulla. 

 

En meinannut sitä ensin uskoa itsekään, mutta sytyin kirjoittamiselle ja tekstien tuottamiselle. Se johtikin uudelle alalle ja markkinoinnin työpaikkaan videoelokuvien myyntiyrityksessä, ja jatkui sen fuusioituessa Finnkinoon. Pääsin intohimoni, elokuvien pariin ja etenin Finnkinon tiedottajaksi. Aloin opiskella viestintää. Wau! Oli upeinta ikinä hoitaa elokuvayhtiön ja leffojen tiedotusta. 

 

Sairaan kaunis maailma -elokuvan lehdistönäytöksessä tapasin yrittäjän, jonka näpeissä hoitui elokuvan markkinointiviestintä. Kiinnostuin, myös yrittämisestä. Uskaltaisinko lähteä korporaatiosta? Uskalsin ja hyppäsin toiseksi osakkaaksi kahden naisen viestintätoimistoon. Elokuvista bisneksemme alkoi, mutta nopeasti maine houkutteli asiakkaiksi yrityksiä panimoista vaatteisiin ja kirjoihin. Se oli upeaa. Opin valtavasti brändäämisestä, viestinnästä, markkinoinnista, johtamisesta. Työ isojen brändien kanssa oli palkitsevaa. Asetimme yhä uusia tavoitteita, saavutimme ne. Firma, tekijöiden määrä ja vastuut kasvoivat.

Lopulta uuvuin ja jäin yksin. Aikaa oli – arvomaailmani selkiytyi. En halunnutkaan kasvua kasvun vuoksi. 

 

Tuli totaalinen pysähdys ja jäin sairaslomalle monen eri tekijän summana. Terapiassa aloin löytää itseäni, arvojani ja toivoa. Myin osakkeet ja annoin itselleni luvan pysähtyä. Opiskelin kasvatustieteitä ja nuorisotyön ohjausta. 2006 syntyi maailmanpelastukseen tähdännyt yritys Tulevaisuus – eettinen viestintä. Alkoi syntyä strategioita, suunnitelmia ja viestinnän käytännön tekemistä järjestöille, kaupungeille, ministeriöille ja yrityksille. Arvot ohjasivat asiakashankintaa. 

 

2007 järjestimme maailman ensimmäisen ilmastopiknikin Järvenpäässä. Samana vuonna tajunnan ja viestinnän tekemisen räjäytti Facebook! Sosiaalinen media tuli ja vei ensin pikkusormen, sitten koko naisen. Uteliaaseen luonteeseeni se upposi kuin veitsi sulaan voihin. Menin kaikkiin mahdollisiin kanaviin, kokeilin ja opin. Opiskelin yhteisömanageriksi ja aloin kouluttaa yrittäjiä, asiantuntijoita, johtoryhmiä. Perustin Hyvä kasvaa Järvenpäässä -asukasliikkeen kahden muun aktiivin kanssa ja loin sille kestävän brändin sosiaalisen median ja kumppanien kanssa. Saimme palkintoja, mainetta ja kunniaa.

 

Hain kumppanin kanssa Washington D.C.:n matkalta inspiraatiota yhteisölliseen hyvän tekemiseen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan. Viestintä Oy Tulevaisuus syntyi 2009.

 

2014 aloitin sosiaalisen median webinaarit ja verkkokurssit yhteistyössä eri osaajien kanssa. Syntyivät uudet koulutukset, somesta euroja kannusti yrittäjiä sosiaalisen median markkinointiin, 7 askelta digitaaliseen markkinointiin toi myynnin osaksi markkinointia ja laajensi perspektiiviä. Loin ensimmäisen digitaalisen tuotteen, kirjoitin e-kirjan Menesty somessa. Olen ylpeä siitä, että osasin, tein ja onnistuin. Pian minut pyydettiin ensimmäiseen koulutukseen opettajaksi, sitten toiseen, kollmanteen ja jatkuvasti uudelleen. 

 

Minusta tuli digiajan matkasaarnaajana, joka kouluttaa ja valmentaa yrittäjiä, työnhakijoita, asiantuntijoita ja johtajia tuottamaan toimivia sisältöjä, brändäämään itseään tai yritystään, hyödyntämään digitaalisen markkinoinnin työkaluja ja tekniikoita. Koska jatkuvat muutokset ovat digitaalisen markkinoinnin dna:ssa, kouluttauduin 2019 ammattikorkeakoulussa myynnin ja markkinoinnin digiosaajaksi.  Palasin sinne mistä lähdin, myyntiin. Nyt myyn omaa osaamistani. 

 

Arvot, jotka ohjaavat jokapäiväistä tekemistäni, ovat edelläkävijyys, hyvän kasvattaminen, uuden oppiminen ja vastuullisuus. 

 

Kun tarinaani on kertynyt jo näin monta lukua, voin katsoa sitä ylpeydellä ja ilolla. Vaikeudet ja vastoinkäymiset ovat vahvistaneet. En pelkää enkä himmaile, vaan rohkaisen muitakin kuuntelemaan intohimojaan ja uskallusta ryhtyä oman elämänsä ja oman yrityksensä toimitusjohtajiksi. Johtaa itseään, johtaa muita ja koota tarpeen mukaan verkostosta sopivat tekijät erilaisiin projekteihin ja muutoksiin.

 

Voisinko auttaa sinua? Käydäänkö kahvilla? Virtuaalinen vartin kahvitauko onnistuu tästä. Jos toimit pääkaupunkiseudulla, istahdetaan saman pöydän ääreen työhuoneellani Fleminginkadulla.

 

Nyt on aika kääntää sivu ja koko yritystoiminta ylösalaisin. Tarina jatkuu. 

Marja Nousiainen FutureMarja Kallio-Kuninkalassa, Järvenpäässä