FutureMarja

Fleminginkatu 5,
Helsinki

Puhelin 045 670 9562
Sähköposti marja@marjanousiainen.com

Instagram

Seuraa

Marja Nousiainen - paras oppaasi digitaaliseen markkinointiin - marjanousiainen.com

  /  FutureMarja blogi   /  Vain idiootti jättää oman henkilöbrändinsä käyttämättä, vol 2
Valokuvaaja ja sisällöntuottaja Kaisu Jouppi

Vain idiootti jättää oman henkilöbrändinsä käyttämättä, vol 2

Saanko esitellä: some-vaikuttaja, valokuvaaja, kouluttaja ja taiteilija Kaisu Jouppi! Jututin Kaisua 2017 brändäyksestä ja vaikuttamisesta, samalla otsikolla. Kun mikään ei ole niin pysyvää kuin muutos, vuonna 2019 on uudet kanavat ja uusia ajatuksia. Tässä siis brändi Kaisu Jouppi vol 2. Joka ei itse selvästikään ole jättänyt brändiään hyödyntämättä.

Alkuun kolme vinkkiä, jotka Kaisu jakoi 2 vuotta sitten.

Kaisun kolme vinkkiä

  1. Mieti mistä sut tunnistetaan, yhtenäistä tekemistäsi.
  2. Tarttuva ja simppeli nimi jää mieleen. Esimerkiksi Matti Virtasen kannattaa miettiä jotain muuta nimeä.
  3. Keskity siihen mitä myyt ja kenelle, niin sinut löydetään.

Vieläkö ovat ajankohtaisia?

– Hahaha. Tuntuu, että olen itse ottanut ne käyttöön ihan vasta. Voin seistä niiden takana. Hyvät vinkit!

Asiaan.

On brändejä jotka ovat jo unohtuneet, ja niitä jotka vain vahvistuvat. Sellainen on Kaisu Jouppi, joka itse kertoo missä mennään nyt:

– Tänä päivänä kirjoitan artikkeleita, koulutan ja maalaan tauluja, eli olen kaiketi jonkin sortin taiteilija. Kirjoittamista ja maalaamista olen toki tehnyt pitkään omasta ilosta, mutta nykyään niistä tulee osa elannosta. Some-vaikuttamisen lisäksi tuotan yrityksille someen materiaalia, strategioita myöten. Koulutan muun muassa puhelimella kuvaamista ja se on ollut pidetty kurssi. Aiheesta on tulossa verkkokurssi.

Mitkä ovat tärkeimmät kanavasi?

– Olen puristanut some-kanavia yhteen, selkeästi saman Kaisu Jouppi brändin alle.

Blogi Muutamahetki.com, jota kuukausittain katselee 10-20K silmäparia. Blogi elää omaa elämäänsä ja saattaa olla viikkoja hiljaa. Se on kuitenkin loistava kanava tuottaa tärkeääkin matskua. Olen keskellä talon rakennusprojektia ja blogi on keskittymässä vuonna 2020 paljon raksaan ja sisustukseen.

Instagramissa kaisujouppi ja siellä viitisen tuhatta seuraajaa, joista 1500 katselee stories-videoita ja yksittäisten kuvien tavoittavuus on keskimäärin karkeasti 2500. Instagram on ollut tuotteliain rahallisesti viime aikoina. Myyn teoksiani sitä kautta. Teen sisältöä hetken mielijohteesta, mutta Instagramia niin, että julkaisen lähes joka päivä ja painotan julkaisua iltaan.

Mikä on Instan storien merkitys?

Jos et tiedä mikä on story -> Instagramin kuvaseinää täydentämään tulivat 2017 storyt, jotka muodostuvat 15 sekunnin videoista ja kuvista. Storyt häviävät 24 tunnissa. Paitsi etteivät häviä, jos keräät niitä kohokohdiksi.

– Mun storeja seuraavat tyypit pitävät selkeästi musta persoonana. Olen aidoimmillani siellä, ilman meikkiä, tukka pystyssä. Ihminen valokuvien ja tarinoiden takana. Kaikki eivät sitä etsi tai halua käyttää aikaansa toisinaan melko jonnin joutavaan sisältöön. Toisille se aitous taas on todella tärkeää ja se mikä kiinnostaa eniten. Olin todella aktiivinen ennen parisuhdetta ja kanava toimi vertaistukena, nykyään raportoin mitä raksalla tapahtuu ja useimpina päivinä tulee kuvattua kissaa, koiraa tai omaa naamaa todeten vaikka, että “Olipa maanantai!”

Kanavavalikoimaa täydentää portfolio

Löydät sen kaisujouppi.com

– Portfolio on todella tärkeä, työnäytteitä ja infoa minusta sekä ideoita mitä kaikkea voisimme yhdessä tehdä. Päivitän sivuja aktiivisesti.

Mittaatko miten somesta tulee asiakkaita?

– En mittaa. Toisinaan joku sanoo suoraan, että löysi sitä kautta. Itse valokuvaus tai kirjoittamistyöt ei mulla yleensä tule somen kautta. Saisi tulla enemmänkin yritysasiakkaita sieltä. Sitä varten kuitenkin tuotan molempiin sisältöä, että lisään tunnettavuutta ja asiakkaat löytäisivät. Uskon somessa pitkäjänteisyyteen, mutta en seuraa lukuja kuin pyydettäessä.

Oma jaksaminen & laatu

– Jos et jaksa luoda someen brändistäsi sisältöä, idea ei ole selvillä ja se tuntuu jatkuvasti takkuiselta, unohda se. Kohta on muutenkin varmaan POP olla poissa somesta ja olen myös itse moodissa, jossa teen sisältöä melko paineettomasti. Jos tekee kuraa someen, se ei ole hyödyksi, eikä hyvää markkinointia. Kannattaa tilata mut esimerkiksi ottamaan IG-kuvat!

Loppuun Kaisulta vinkit vol 2. Vuosi 2020 ja siitä eteenpäin.

  1. Tee jotain yrityksen eteen joka päivä.
  2. Keskity asioihin, jotka eivät ole juuri tänään oleellisia, vaan ovat roikkuneet tehtävälistalla pitkään.
  3. Älä tunne huonoa omaatuntoa ansaitusta levosta.

Kiitos Kaisu! Palataan brändäykseen jälleen kahden vuoden päästä.

Kirjoita kommentti

EDELLINEN JULKAISU SEURAAVA JULKAISU