FutureMarja

Fleminginkatu 5,
Helsinki

Puhelin 045 670 9562
Sähköposti marja@marjanousiainen.com

Instagram

Seuraa

Marja Nousiainen - paras oppaasi digitaaliseen markkinointiin - marjanousiainen.com

  /  FutureMarja blogi   /  Digitaalinen markkinointi   /  Rillan digiresepti: uutiskirje, nettiajanvaraus ja Google-mainokset
Katja Heinonen, Rilla kauneushuone

Rillan digiresepti: uutiskirje, nettiajanvaraus ja Google-mainokset

Katja Heinonen on Kauneushuone Rillan yrittäjä ja tämän tarinan kertoja. Järvenpään Kartanontiellä toimiva Rilla on erikoistunut kasvohoitoihin, sarjahoitoihin ja erilaisiin laitehoitoihin kuten HydraFacial ihonpuhdistukseen, Dermapen mikroneulaukseen, Dermatude metaterapiaan ja kasvojen lihasstimulaatioihin.

Katjan tavoite on keskittyä asiakaskokemuksen parantamiseen, varsinaiseen hoitotyöhön sekä asiakkaalle mahdollisimman helppoon ostamiseen. Tavoitteeseen Katja tähtää hoitojen tuotteistamisella, sillä sarjahoidot ja hoitopaketit kiinnostavat asiakkaita. Ne innostavat myös Katjaa, koska näiden yhteisvaikutuksessa nähdään parhaiten hoitotulokset.

Yrityksen kasvuvauhti ollut useita vuosia noin 10- 20 % ja Katja janoaa edelleen kasvua

Halusin oppia lisää Rillan digimarkkinoinnin tekemisestä, sillä olen viime aikoina poikkeuksellisen usein törmännyt Rillan vihreävalkoisiin mainoksiin monilla eri verkkosivuilla ja digilehdissä. Tunnen Katjan pidemmältä ajalta, seuraan ihaillen hänen päämäärätietoista etenemistään.

Kauneushuone Rillan mainos verkkosivuilla

Google-haussa kahdella avainsanalla ”kauneushoitola”, ”järvenpää”, Rilla tuli ykkösenä hakutuloksiin maksetulla mainoksella (SEM) ja oli orgaanisesti (SEO) neljäntenä.

Katja kertoo, että hän panostaa asiakkuudenhallintaan, uutiskirjeisiin, Googlen hakukonemainontaan sekä retargeting-mainontaan.

Katja luottaa digimarkkinoinnin ammattilaisiin, tekee osan itse, ja on valmis investoimaan. Hän mittaa onnistumista ajanvarauskalenterin täyttymisellä ja liikevaihdon kasvulla.

Rillan markkinoinnin kanavat

  • Rillan kuukausikirje sähköpostilla
  • Phorest -asiakkuudenhallinta ohjelmisto, jossa mm ajanvaraus, kassajärjestelmä, uutiskirje, raportointi ja paljon muuta
  • Google Ads-tili ja Googlen hakukonemainonta
  • Google My Business -sivu
  • Hakukoneoptimoidut verkkosivut ja ajanvaraus www.kauneushuonerilla.fi
  • Facebook-sivu
  • Instagram-tili
  • Word-of-mouth eli asiakkaiden suosittelut

Katjan busineksen ja myös markkinoinnin kulmakivi on erinomainen asiakaskokemus. Hän haluaa asiakkaille vain parasta ja välittää heidän hyvinvoinnistaan.

Ns oldschool markkinointikeino word-of-mouth kumpuaa tästä kulmakivestä ja on edelleen hyvin tehokas ja parasta, kun verkkosivulla tai Facebookissa on ⭐⭐⭐⭐⭐ Se on myyntivaltti ja  erinomainen lupaus laadusta. Katja kertoi, että alkuvuosina hän soitti asiakkailleen noin viikko hoidon jälkeen, mutta nyt sellaiseen ei ole enää aikaa. Mutta, paneutuminen ei mennyt hukkaan, sillä tuolloin syntyneet suhteet ovat nykyisin kanta-asiakkuuksia. Katja toivoo, että vieläkin olisi aikaa soittoihin. Ehkäpä se olisi vieläkin tehokkaampaa palvelua näin digiaikakaudella, chattien, bottien ja automaation aikana?

Tehokkuutta ja asiakaspalvelua uutiskirjeen ja nettiajavarauksen yhteispelillä

 Ei turhia minuutteja puhelimessa, vaan asiakastyössä.

Rillan tehokkain markkinointikeino on säännöllisesti ilmestyvä kuukausikirje, joka lähtee sähköpostitse noin tuhannelle tilaajalle. Kirjeen sisällön Katja tuottaa itse, siinä on mukana uutisia, uutuuksia ja kampanjoita. Heti kirjeen ilmestyttyä varauskalenteriin ropisee varauksia ja se pitää Rillan tarjoukset ja varauslinkin sopivasti asiakkaiden mielissä.

Näin Katja kertoo:

Sunnuntaina väkersin helmikuun uutiskirjeen. Sen jälkeen on ropissut taas varauksia kalenteriin niin, että suun vetää hymyyn😊 Silloin tietää onnistuneensa, kun kalenteri täyttyy eikä puhelin soi. Se on minun päätavoitteeni! Ei turhia minuutteja puhelimessa, kun asiakas on hoitopedillä.

 

Alalla on paljon yrittäjiä, joilla ei ole verkkosivuja eikä ajanvarausta. Tämä on mielestäni käsittämätöntä!

Rillan kuukausikirje on huomioitu myös alalla. Mary Cohr maahantuoja Lekita Oy palkitsi sen aktiivisesta ja tuottoisasta asiakasmarkkinoinnista 2019.

Rillalla on luonnollisesti sosiaalisen median kanavat, kuten Facebook-sivut ja Instagram-tili, mutta some-markkinointi on viime aikoina ollut hiljaisempaa. Suhteessa käytettyyn aikaan niiden teho ei ole samaa luokkaa.

Googlen hakukonemainonta ja remarketing

Some ei tappanutkaan hakukoneita, kuten tämäkin tarina osoittaa. Asiakas, joka etsii hakukoneessa, on ostopolullaan jo aika pitkällä. Sen Katja on oivaltanut. Katja on huomannut että Googlen mainonta hakukoneessa ja eri medioissa ovat hänelle paras kokonaisuus. Display-mainoksia näkyy laajasti verkkolehdissä ja hakupalveluissa ja niitä kohdennetaan esimerkiksi heille, jotka ovat vierailleet Rillan verkkosivuilla. Remarketing on tehokas tapa saada kävijä palaamaan verkkosivuille ja vaikka klikkauksia ei tulisikaan, näkyvyys verkossa luo luottamusta ja pitää Rillan mielessä. Aivan kuten minulle kävi.

Katja käyttää hakukonemainontaan noin 300 euroa kuukaudessa. Hänellä on valitut avainsanat ja hän maksaa klikkauksista kaikissa mainosmuodoissa.

Katja on löytänyt toimivat digimarkkinoinnin työkalut ja nauttii työnsä jäljestä, tyytyväisistä asiakkaista sekä tasaisesta kasvusta.

Jos menit sekaisin digitaalisesta sanahelinästä, mikä ihmeen remarketing, SEO tai display? Ota termit haltuun Digimarkkinointi-Suomi-sanakirjasta.

Oliko tästä sinulle hyötyä?

Lähetä viesti.

Varaa heti 15 minuutin hetki ilmaiseen konsultointiin. Et sitoudu mihinkään, mutta saat pika-avun.

Kirjoita kommentti

EDELLINEN JULKAISU SEURAAVA JULKAISU