FutureMarja

Fleminginkatu 5,
Helsinki

Puhelin 045 670 9562
Sähköposti marja@marjanousiainen.com

Instagram

Seuraa

Marja Nousiainen - paras oppaasi digitaaliseen markkinointiin - marjanousiainen.com

  /  FutureMarja blogi   /  Parhaat ilmaiset kuvapankit
Parhaat ilmaiset kuvapankit_unsplash

Parhaat ilmaiset kuvapankit

Onko sinulla kuva-ongelma? Kuvapankki-ongelma? Tuntuuko, että on vaikea löytää helposti ja nopeasti tekstiä tukeva kuva verkkosivuille, someen, blogikirjoitukseen tai powerpointiin? Et ole yksin. Visualisoituvassa maailmassa kuvien ja videoiden merkitys on kasvanut suureksi. Kenties löydät Google-haulla helposti juuri sopivan kuvan, mutta onko sinulla oikeus käyttää sitä? Ei.

Onneksi on ilmaiset kuvapankit. Ne tarjoavat buranaa kuvapäänsärkyyn. Suurin osa kuvista on täysin ilmaiseksi ladattavissa ja hyödynnettävissä, joten jos haluat olla varma, että käytät kuvia, joihin sinulla on oikeudet, käytä kuvapankkien kuvia. Videoiden suosio kasvaa valtavasti, joten monet kuvapankit tarjoavat myös ilmaisia videoita.

Miten itse reagoit pysäyttävään kuvaan? Tutkimukset ovat jo vuosia osoittaneet, että kuvan merkitys yleisön reagointiin on huomattava. Facebook-julkaisuissa 37 % enemmän kommentteja ja tykkäyksiä tai yli kaksinkertainen määrä sitoutumista.

Kokosin yhteen bloggaukseen omat suosikkini. Teksti on päivitetty versio suositusta Parhaat ilmaiset kuvapankit – bloggaukseen vuodelta 2016.

Unsplash

Ilmaiset kuvapankit - suosikkini Unsplash.com

Kun hipsterit tulivat ja valloittivat maailman, tätä kuvattiin hipsterien kuvapankiksi. Yhä vain suosikkini nro 1. Kuvat ovat moderneja, laadukkaita, niissä on tyyliä, josta tykkään. Kuin selaisin jonkun luontokuvaajan tai intohimona ihmiset -tyypin Insta-tiliä. Haku ei ole maailman paras, mutta kyllä etsivä kuvansa löytää. Jos haluat kiittää kuvaajia upeista otoksista, rekisteröidy käyttäjäksi ja käy moikkaamassa.
Täältä löydän helposti visuaalisen ilmeen niin digitaalisen markkinoinnin koulutuksiini kuin upeita luontokuvia. Ota Unsplash, kun haluat viedä lukijasi vuoren huipulle tai kallionkielekkeelle. Unsplashaajat tunnistavat toisensa, joten huomaat että suosion myötä saatat törmätä kuviin monissa verkon sisällöissä.

Unsplash.com

Pexels

Ilmaiset kuvapankit - suosikkini Pexels

Valtavasti kuvia ja oikein laadukkaita sellaisia. Tämä taitaa pian mennä omallakin listalla ykköseksi. Jos Pexelsin kuvia pitäisi kuvata yhdellä sanalla: tyylikkäitä. Haku englanniksi ja suomeksi. Pexelsissä myös ilmaisia videoita.

Pexels

Pixabay

Ilmaiset kuvapankit - suosikkini Pixabay

Se stokkimaisempi, tavallisempi kuvapankki ja tuttu jo monelle sisällöntuottajalle. Valtavasti kuvia ja hyvät hakutoiminnot myös suomeksi. Kun tarvitset nopeasti kuvan esimerkiksi hakusanalle: tunteet , täältä löydät oikean kuvan. Tai videon.

Pixabay

Gratisography

Ilmaiset kuvapankit - suosikkini GratisoGraphy

Kuvapankkikuvat – no, niitä mahtuu 13 tusinaan, sanotaan. Gratisographyn perustaja Ryan McGuire halusi perustaa kuvapankin josta saa kummallisia, outoja, kauniita ja kiehtovia kuvia. Sellaisia kun kaipaat, mene sinne. Maailma on vähän vinksallaan, mutta hyvällä tavalla. Ainakin erotut kaikista muista heidän kuvillaan.

Gratisography

Kuvia Suomesta

 

Ilmaiset kuvapankit - omat suosikkini. Kuvia Suomesta.

Turhaudutko jenkkikuvapankeissa, kun etsit sopivaa kuvaa juhannusaaton toivotuksiin? Suomalainen kuvia Suomesta on kehittynyt valtavasti ja sieltä löydät helposti ee-rittäin suomalaista luontoa ja mielenmaisemaa. Tein haun sanalla liikenne ja huvituin, kun kuvissa näkyy autiota tietä, junarataa tai yksinäinen traktori. Ah, niin suomalaista, ruuhkista ei tietoakaan.

Kuvia Suomesta

Barnimages

Ilmaiset kuvapankit, omat suosikkini. Barnimages

Kahden rohkean latvialaiskuvaajan perustama kuvapankki. Missio on julkaista kuvia, joista ei näy kilometrin  päähänkuvapankkimeininki. Ja niin todella on, laadukkaita, kekseliäitä, kauniita kuvia. Jos haluat patreoniksi, maksa kahvikupin hinta, pääset kiinni yhä parempiin kuviin.

Barnimages

New Old Stock

 

Ilmaiset kuvapankit, omat suosikkini. New Old Stock.

Tyylikäs tuulahdus menneestä ajasta. Upeita mustavalkoisia tunnelmia isoäitien ja -isien ajoilta. Itse käytän näitä kuvia ennen -tilanteiden kuvitukseen. Saat myös upean fiiliksen ja historiallista perspektiiviä esitykseesi.

New Old Stock

Muita suosittuja kuvapankkeja: Death to Stock, haluaa todella haastaa kuolemaa stokkikuvalle, vaatii kirjautumisen, Freeimages ja Life of Pix.

Jos kuvien tekijänoikeudet kiinnostavat enemmän, tutustu Creative Commons- lisensseihin. https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.fi. CCO-lisenssillä varustetut kuvat ovat täysin vapaasti käytettävissä ja muokattavissa mainoksiin, julkaisuihin ja muihin materiaaleihin. Toki aina on hyvän tavan mukaista kiittää tekijää ja mainita kuvaajan nimi/kuvapankin nimi.

Toivottavasti inspiroiduit! Onnea visuaaliselle matkallesi kohti ääretöntä ja sen yli!

Jos sisällöntuotannon kanssa on tarpeita, tilaa Marja kouluttamaan!

Jos tykkäsit tästä, jaa verkostollesi somessa. Minä kiitän!

Ilmaiset kuva- ja videopankit. Buranaa sisällöntuottajan kuvapäänsärkyyn. Helpottaa nopeasti.

Kirjoita kommentti

EDELLINEN JULKAISU SEURAAVA JULKAISU