FutureMarja

Fleminginkatu 5,
Helsinki

Puhelin 045 670 9562
Sähköposti marja@marjanousiainen.com

Instagram

Seuraa

Marja Nousiainen - paras oppaasi digitaaliseen markkinointiin - marjanousiainen.com

  /  FutureMarja blogi   /  Digitaalinen markkinointi   /  Rakenna henkilökohtainen verkkosivu
Henkilökohtainen verkkosivu - hyvät ohjeet joilla onnistut. Et tarvitse teknistä osaamista. Annan intohimosi löytyä.

Rakenna henkilökohtainen verkkosivu

Henkilökohtainen verkkosivu on sinun oma mediasi, koska se on omissa käsissäsi ja sen avulla voit:

 • esitellä itse parhaat puolesi
 • kasvattaa digijalanjälkeäsi
 • parantaa löydettävyyttäsi
 • luoda pääomaa ja luottamusta verkossa
 • osoittaa osaamistasi

Näillä ohjeilla yksinkertaisilla ohjeilla ja askeleilla onnistut, vaikket olisi koskaan tehnyt yhtään verkkosivua.

Miksi henkilökohtainen verkkosivu?

Olen pitkän kouluttaja- ja yrittäjäurani aikana tavannut monia ihmisiä, jotka haaveilevat omasta yrityksestä, uudesta työpaikasta tai ylipäätään muutoksesta. Kyse on usein jonkun oman osaamisen, intohimon tai kädentaidon tallentamisesta tai hallinnoimisesta verkossa. Yllättävän monella se jää haaveiluksi, ajatus ilmaan roikkumaan ja unelma toteutumatta. Koska ei ole osaamista, aikaa tai teknistä kärsivällisyyttä. 

Väitän, että kuka tahansa saa moderneilla, helppokäyttöisillä työkaluilla sivut pystyyn muutamassa päivässä. Ilman teknistä tekemistä. 

Puhun nyt henkilökohtaisesta sivusta, en yrityksen verkkosivusta. Henkilökohtainen sivusi voi olla yksinkertainen ja sen tarkoitus on korostaa sinun osaamistasi ja saavutuksiasi. Tutustu huikeisiin sivuihin maailmalla. Tässä hubspotin listauksessa 23 huippuesimerkkiä sinulle inspiraatioksi

Muista, että et omista Linkedin profiiliasi tai Facebook-sivuasi, niiden kuvia, tekstejä tai muuta sisältöä, mutta oman verkkosivusi omistat. Voit muokata sivusi ulkoasua, sisältöä ja laajentaa sitä halujesi ja intohimosi mukaan. Verkkokauppa, blogi, uusi videosarja, portfolio – you name it. Usein nälkä kasvaa syödessä.

Askel 1.

Valitse alusta.

Vaihtoehtoja on paljon Tässä muutama helppo vaihtoehto, joita olen itsekin käyttänyt:

Tässä enemmän tietoa ja vertailua Wixin ja WordPressin välillä. Wix todellakin sopii aloittelijalle, etkä tarvitse mitään teknistä osaamista.

Jos haluat näyttävämmät sivut ja enemmän mahdollisuuksia, etkä pelkää teknisempää tekemistä tai koodaamista, valitse WordPress. Se on maailman suosituin verkkosivualusta. Useimmat wordpressiin päätyvät myös valitsevat ulkopuolisen wordpress-osaajan tekemään sivuston valmiiksi.

Tutustu tästä bloggaukseen Miksi tehdä kotisivut wordpressillä

Askel 2.

Varaa ja rekisteröi oma domainisi, valitse webhotelli ja lisää sähköpostiosoite

Voit helposti varata ja rekisteröidä verkkotunnuksesi eli domaininin joko itse tai verkkosivujesi palveluntarjoajan avulla. Jos mielit .fi – domain-tunnusta, kannattaa tutkia vaihtoehtoja Traficomissa

Jos haluat tulla löydetyksi omalla nimelläsi, varaa domain nimellesi. Verkkotunnuksesi on henkilöllisyytesi internetissä. Vaikket heti käyttäisikään sitä, varaa nimi käyttöösi. Jos olet tosissasi, teet sen heti.

Useimmilla webhotelleilla on kokonaispalvelu, jossa saat hoidettua oman domainisi, webhotellin ja sähköpostipalvelut.

Tutustu esimerkiksi suosittuihin webhotelleihin Zoneriin ja Louheen.

Domainin ja webhotellin ylläpitomaksut alkavat noin 10 eurosta/kk.

Sähköpostille vaihtoehto on myös gmail joka on ilmainen.

Näin luot gmail-tilin.

Askel 3.

Suunnittele verkkosivusi rakenne

Seuraava askel on suunnitella ja piirtää sivusi rakenne.

Näitä elementtejä tarvitset:

 • Laadukas ja riittävän korkea-resoluutioinen kuva sinusta
 • Lyhyt esittelysi (200 merkkiä)
 • Pidempi tarinasi
 • Sosiaalisen median kanavat (linkit) joista sinut löytää
 • Linkit ulkopuolisille sivuille, joissa juttuja tai mainintoja sinusta
 • Esimerkkejä: linkkejä, kuvia, videoita, arvioita tai referenssejä tai muuta esittelyä työstäsi
 • Yhteydenottolomake
 • Blogi, jos päätät alkaa bloggaamaan

Sivusi elementtien tehtävä on kertoa kuka olet, mitä olet saanut aikaan, mitä teet tällä hetkellä ja/tai mihin tähtäät sekä miten sinuun saa yhteyden.

Kun rakennat ensimmäistä sivuasi, pidä se kirkkaana ja ytimekkäänä. Älä yritä lisätä kaikkea mahdollista. Voit aina ohjata kävijöitä tutustumaan sinuun myös esimerkiksi Linkedinissä, Facebookissa, Twitterissä tai muissa someissa.

Askel 4.

Tee ensimmäinen luonnos ja pyydä palautetta.

Seuraava askel on luoda sivun ensimmäinen luonnos. Ennen kuin julkistat sen suurelle yleisölle, pyydä muutaman luottohenkilösi palaute.

Jotta saat sivusi varmasti pystyyn, luo viiden päivän aikataulu ja pistä koko hommalle deadline. Tee joka päivä jotain tavoitteesi hyväksi. Tee kuten Kaisu Jouppi, tunnettu valokuvaaja. Vain idiootti jättää henkilöbrändinsä käyttämättä -bloggauksen lopussa Kaisu vinkkaa: Tee jotain yrityksen eteen joka päivä.

Esimerkki viiden päivän aikataulusta.

Päivä 1. Valitse työkalu, jolla teet sivusi, valitse palveluntarjoaja ja valitse ja rekisteröi domainisi.

Päivä 2. Suunnittele sivusi rakenne.

Päivä 3. Tee rautalankamalli sivustasi.

Päivä 4. Aloita sivujen tekeminen ja lisää visuaaliset elementit. Tarvitset runsaasti kuvia, joten tässä sinulle portti kuvien maailmaan ->bloggaukseeni Parhaat ilmaiset kuvapankit

Päivä 5. Lähetä ensimmäisestä luonnoksesta linkki viidelle valitulle ystävälle ja kollegalle ja pyydä palautetta.

Kun ystäväsi ovat antaneet palautteita, ota ne huomioon ja tee muutoksia. Kun tämä on tehty, pistä koneesi kiinni. Anna sivuille ja ajatuksille päivä pari aikaa muhia. Kun palaat sivuillesi pienen tauon jälkeen, näet ne tuorein silmin ja pystyt viimeistelemään sivut vielä paremmiksi.

Tee lopulliset editoinnit ja lisää footeriin eli alatunnisteeseen linkit sosiaalisen median profiileihisi ja sivuihisi. Varmista, että sosiaalisessa mediassa on myös tieto sivuistasi ja että visuaalinen ilme, kuten kuvat, värit ja tekstit, ovat yhtenäisiä kaikissa paikoissa.

Askel 5.

Google Analytics.

Vielä viimeinen silaus. Ja sitten voit kutsua maailman kylään luoksesi.

Miksi tarvitset Google Analyticsia?

Mitä enemmän dataa sinulla on, sitä paremmin onnistut saamaan vierailijoita sivullasi ja markkinoinnissasi, koska oma markkinointisi on kerätyn tiedon avulla johtamista.

Google Analyticsissa on tonneittain datan seurannan ja hyödyntämisen mahdollisuuksia ja se auttaa sinua ymmärtämään täysin ilmaiseksi miten kävijät löytävät sivusi.

Tästä opit miten asennat Google Analyticsin sivullesi.

Google on kaverisi, kun opit edes vähän ymmärtämään sitä ja hyödyntämään sen tarjoamat mahdollisuudet.

Kerrataanpa vielä. Sinulla on nyt.

 • Oma domain
 • Verkkosivu
 • Sähköposti
 • Analytiikka

Nyt voit julkaista sivusi ja varmistaa, että linkit sivulta sosiaaliseen mediaan toimivat. Tarkista myös linkitykset sosiaalisesta mediasta uudelle sivullesi.

Sivu on käyntikorttisi verkossa. Koska tämä on ensimmäinen verkkosivusi, älä ota siitä stressiä, vaan nauti siitä, että olet onnistunut. Se on nyt sinun oma tonttisi verkossa – voit pitää sen yksinkertaisena ja kevyenä tai kehittää ja kasvattaa sivuasi kuten haluat.

Muista, että itse olet vastuussa ylläpidosta, analytiikan hyödyntämisestä ja sähköpostiin vastaamisesta sekä siitä, että pidät tiedot ajan tasalla.

O-n-n-i-t-t-e-l-u-t!

Olet nyt konkreettisesti kääntänyt uuden sivun elämässäsi.

Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää, tai haluat tietää enemmän, miten vahvistat henkilökohtaista brändiäsi tai luot helposti verkkosivun itsellesi, lähetäpä sähköpostia marja@marjanousiainen.com tai kysy somessa.

Jos haluat ladata ylläolevan ohjeen oppaana, se onnistuu tästä. 

Kirjoita kommentti

EDELLINEN JULKAISU SEURAAVA JULKAISU