FutureMarja

Fleminginkatu 5,
Helsinki

Puhelin 045 670 9562
Sähköposti marja@marjanousiainen.com

Instagram

Seuraa

Marja Nousiainen - paras oppaasi digitaaliseen markkinointiin - marjanousiainen.com

  /  FutureMarja blogi   /  Julkkiksen matkassa Seoulmate tv-ohjelmassa Etelä-Koreassa
Charlies Angels - Leila Ketola, Riikka Björn ja Marja Nousiainen Seoulmate-ohjelman kuvauksissa Soulissa 2017

Julkkiksen matkassa Seoulmate tv-ohjelmassa Etelä-Koreassa

Jos minulta olisi vuosi sitten kysytty lähtisinkö tositv-ohjelmaan Etelä-Koreaan, vastaukseni olisi varmaan ollut ei. Kuinkas sitten kävikään, kun ystäväyrittäjä Leila Ketola osasi houkutella niin ovelasti, että vasta perillä tajusin mistä on kyse. Eikä Leilakaan kyllä tiennyt.

Minulle kutsu ohjelmaan tuli siis iloisena yllätyksenä  Keski-Uudenmaan tanssiopiston perustajan Leila Ketolan kautta. Oikeasti sylttytehtaan jäljet johtavat kuitenkin Souliin, jossa Leilan tytär Lotta Åman asuu ja opiskelee yliopistossa. Aika helposti innostuvana ihmisenä en kauaa miettinyt lähteäkö. Leilan ja minun lisäksi matkaan lähti Riikka Björn, joka työskentelee projektipäällikkönä mediakonsernissa. Kiitos matkakumppaneille unohtumattomasta seikkailusta ja Vaatepuu vaatteiden lainasta.

 

 

Charlien enkelit Seoulmatessa_Marja Nousiainen ja Riikka BjörnSEoulmate- tv-ohjelman kuvausryhmä odottaa Soulin kentällä.

Seoulmate -kuvausryhmä
Temppelin ympärillä
Matkakertomus ja opit

Ennen matkaa ensimmäinen tehtävä oli listata mitä haluamme Soulissa kokea ja nähdä. Työhöni liittyen toivoin pääseväni tutustumaan Soulin upeimpiin sosiaalisen median esimerkkeihin, yrityksiin tai ihmisiin, onhan Soul muodin mekka ja teknologian edelläkävijä ja pian olympialaisten isäntämaa. No tuota, SeoulMate on tosi-tv, joten luonnollisesti sitä toivetta korealaiset eivät toteuttaneet. Kaikki muut toiveemme kyllä toteutettiin ja ylitettiin.

Mutta, universumi oli kuulolla. SeoulMateen oli käsikirjoitettu metromatka hotellilta Lotan yliopistolle. Eräällä asemalla vaunun ainoalle tyhjälle paikalle viereeni istahti tyylikäs herra. Keskustelun aikana kävi ilmi, että hän on Kevin Lee, joka pyörittää Soulissa INR Comm viestintätoimistoa. Se on osa globaalia PROI Worldwide -yhteistyöverkostoa.

SeoulMate on uusi korealainen tv-ohjelmakonsepti. Ohjelmassa pääosassa ovat ulkomaalaiset, jotka matkustavat Souliin, Etelä-Korean pääkaupunkiin ja viettävät 2 tai 3 päivää sikäläisen superjulkkiksen vieraana hänen kotonaan. Julkkis toimii isäntänä ja esittelee vierailleen korealaista kulttuuria. Kukin jakso koostuu usean eri vierasjoukon seikkailusta ja isännät pyrkivät parhaansa mukaan toteuttamaan vieraidensa etukäteen lähettämiä toiveita. Kaikkea tekemistä höystää hurtti huumori ja kommellukset, sillä yhteistä kieltä ei aina löydy. Ulkomaalaisia vieraita tuli Suomen lisäksi Meksikosta, Ranskasta ja Alankomaista ja isäntiä oli neljä. Kaikki supersuosittuja koomikkoja tai näyttelijöitä.

Meidän suomalaisten ilo oli saada hostiksi Charlie Kim, Kim jun-Hon, korealaisten erittäin hyvin tuntema ja rakastama koomikko. CharlieKimi on tehnyt jo 20 vuotta uraa ja hänet tuntevat varmaan kaikki korealaiset. Tietoisuus Charlie Kimin supersuosiosta kyllä paljastui meillekin hyvin pikaisesti. Missä ikinä kuljimmekin, aina oli jonossa selfien ottajia. Enkä kyllä yhtään ihmettele hänen suosiotaan. Mies on hurmaava, helposti lähestyttävä, lämmin ja hauska. Epäilemättä vähintään pari miljoonaa korealaista olisi vaihtanut paikkaa kanssani milloin vain. Charlie Kim alkoi huomoristiseen tyyliinsä kutsua meitä Charlien enkeleikseen.

Ennen matkaa isännän nimeä tai mitään tietoa hänestä ei paljastettu, joten olimme autuaan tietämättömiä kenen julkkiksen luokse pääsisimme. Totuus paljastui vasta, kun kohtasimme kasvokkain. Hämäyksen tai huumorin vuoksi Charlie Kim oli pukeutunut oravaksi. Oli aivan kreisiä päästä kurkistamaan jonkun itselle täysin tuntemattoman ihmisen elämään kolmeksi päiväksi aivan uuteen kulttuuriin.

Kuvauspäivät olivat todella pitkiä ja meitä haastateltiin sekä tulopäivänä että kuvausten loppuessa tuntikausia. Mikrofonit asennettiin aamulla ja otettiin pois iltayöllä, kun olimme jo peiton alla. Suomalainen tulkki tarvittiin kuvausryhmän apuna, hän tulkkasi puheitamme sen mitä ehti, jotta noin 15 hengen kuvaustiimi pääsi jyvälle mistä puhuimme. Heh. Kuulemma puhuimme niin paljon, että kääntäjiä on tarvittu niin Soulissa kuin Suomessakin.

Mutta silti meidän piti pärjätä Charlie Kimin kanssa ilman tulkkia. Onneksi on modernit laitteet ja sovellukset. Kiitän Google translatea ja älykännykkää. Ilman niitä meillä ei olisi ollut niin hullun hauskaa. Charlie Kim puhui kyllä englantia, mutta mieluummin kuitenkin koreaa.

Ennen matkaa meiltä pyydettiin toiveita Soulin ohjelmasta. Listasimme suosikeiksi mm. Buddhalaiseen temppeliin tutustumisen, korealaista ruokaa, kasvohoitoja, saunaa ja kulttuuria. Ja kaikki toiveemme toteutuivat. Ylenpalttisesti ja sellaisella intensiteetillä, että seikkailu ei varmaan unohdu ikinä. Osittain siitä pitävät huolen lukuisat televisiokamerat, jotka taltioivat kaiken tekemisemme aamuvarhaisesta iltamyöhään ja tietenkin tv-ohjelma joka pyörii korealaisten perheiden olohuoneissa. Ohjelma näkyy Olive ja tvN -kanavilla parhaaseen primetime-aikaan lauantai-iltaisin klo 19 marraskuusta 2017 helmikuuhun 2018.

Soulin seikkailun opit
  1. Sosiaalisen median verkostoitumisväline nro 1 on Instagram. Välittömästi uusien ihmisten kanssa otetaan puhelin esiin ja etsitään heidät Instasta.
  2. Teknologia on läsnä kaikkialla ja meillä oli paljon opittavaa. Puhuvan robotin saa tv:n ostossa kaupanpäälle, hissit puhuvat, kodeissa on älyruutuja, kameroita ja mikrofoneja sekä kaiuttimia. Katosta kuuluu koreankielistä puhetta joka kehottaa mm ottamaan sateenvarjon mukaan.
  3. Ihmiset ovat hurjan ystävällisiä. Jos kuljet Soulissa metrolla tai kadulla ja olet vähääkään epätietoisen näköinen, sinua autetaan.
  4. Kimchiä! Haluan Kimchiä! Hapatettu kaali on nyt myös eurooppalaisten trendiruokaa. Korealaiset ovat syöneet sitä aina. Ja sitä säilytetään Kimchi-jääkaapissa.
  5. Korealaisissa ja suomalaisissa on jotain samaa. Ensin vähätellään taitoja. Ettei muka osata englantia ja kumminkin osataan.
  6. Yllättävän nopeasti ihminen tottuu filmitähtielämään. Voisitteko nyt tuoda minulle lattea, kiitos!
  7. Heittäytyminen on rock! Suosittelen sitä tästä eteenpäin entistä vahvemmin kaikille ystäville, tutuille, perheelle ja sukulaisille sekä työkuvioissa asiakkaille. Kaikki tilaisuudet oppia uutta maailmasta ja sitä kautta myös itsestä kannattaa hyödyntää.

TvN Seoulmate Facebook

TvN Seoulmate Instagramissa

Seoulmate Youtubessa

Kirjoita kommentti

EDELLINEN JULKAISU SEURAAVA JULKAISU