FutureMarja

Fleminginkatu 5,
Helsinki

Puhelin 045 670 9562
Sähköposti marja@marjanousiainen.com

Instagram

Seuraa

Marja Nousiainen - paras oppaasi digitaaliseen markkinointiin - marjanousiainen.com

  /  FutureMarja blogi   /  Somen voima – Andrei Koivumäki #neliötliikkuu
Andrei Koivumäki Neliöt liikkuu

Somen voima – Andrei Koivumäki #neliötliikkuu

Saanko esitellä Andrei Koivumäen, Kotijoukkueen välittäjän ja kehitysjohtajan.

– Olen Andrei Koivumäki ja työskennellyt kiinteistönvälityksen parissa vajaa kuusi vuotta. Sisko, äiti, isä ja minä muutimme neljän matkalaukun kanssa Suomeen kun olin 5-vuotias.

Oppituntisi henkilöbrändäykseen, myyntiin ja kasvuun.

Andrei Koivumäki

– on kuulunut jo vuosia Suomen TOP10 välittäjän joukkoon kaikilla mittareilla mitattun
– 500:sta Andrein asiakkaasta 98% suosittelee häntä
– kertoo itsestään tarinaa sosiaalisessa mediassa ja toimii alan suunnannäyttäjänä
– toi alalle asuntoesittelyvideot

Andrein tarina vahvistaa, että henkilöbrändäyksellä ja somen osaavalla tekemisellä todellakin on suuri merkitys. Hän on elävä esimerkki ns inbound –markkinoinnista. Hän ei tyrkytä eikä myy, vaan vetää puoleensa parhaat kumppanit ja asiakkaat.

– Olen aina halunnut tehdä bisnestä, mutta en oikein tiennyt mitä. Kiinteistöalan löysin vahingossa noin kuusi vuotta sitten. Valmistuin Lahden ammattikorkeakoulusta ja olin pääsemässä armeijasta, kun päätin muuttaa Helsinkiin ja hypätä alalle josta en tiennyt mitään. Lahdesta tarjottiin tässä tilanteessa vieläpä kohtalaisella palkalla markkinointijohtajan työtä, mutta jokin veti alalle, jossa ei ole pohjapalkkaa, ei mitään. Olihan mulla tietyt pilvilinnat ja mielikuvat alasta, joten halusin kokeilla. Aloitin Kiinteistömaailmassa.

Miten onnistut, vuodesta toiseen hurjat myyntiluvut ja mahtava palaute asiakkailta?

– Aloin rakentaa brändiä, koska en halunnut olla yksi välittäjä tuhannesta, vaan se joka tunnetaan ja jonka puoleen käännytään, kun halutaan tuloksia. Poimin vanhoilta konkareilta hyviä asioita, mutta kukaan ei minusta tehnyt työtä täydellisen hyvin.

– Yksi syy menestykseen on, että toimintatapani eroavat 90% muiden välittäjien tavoista. Niitä on hiottu, ihan koko myyntiprosessin kohdassa arviokäynnistä tarjousneuvotteluihin. Olen opiskellut psykologiaa ja osaan tulkita ihmisten kehonkieltä.

Mikä on sosiaalisen median merkitys myynnissä?

– Some toimii mun käyntikorttina ja nykypäivänä ehkä noin 50% kokonaisuudesta tulee sieltä. Loput sitten suositusten ja vanhojen asiakkaiden kautta.
– Tänäänkin 2 uutta arviokäyntiä tuli Facebookista.

– Viimeisen kahden vuoden aikana en ole käyttänyt käyntikortteja enkä kertaakaan edes ehdottanut kenellekään, että haluatte antaa asunnon myyntiin vaan kaikki toimeksiannot tulevat inboundina ja some tukee tätä toimintaa.

– Somessa käyttäydyn samalla tavalla kuin oikeassa elämässä. Olen tarkkaan miettinyt millaista mielikuvaa jaan somessa. Silti kaikki on mulle luontevaa ja totta. Ja tosiaankin, kun aloitin henkilöbrändäyksen alalla, niin se oli suhteellisen helppoa tehdä, koska kukaan välittäjistä tai yrityksistä ei ollut somessa. Kaista oli auki. Jos en olisi tehnyt sitä silloin, en olisi varmastikaan tässä tilanteessa nyt.

Andrei uskoo, että hän on edelläkävijänä muuttanut alan toimintatapoja. Hän on kertonut itsestään, onnistumisista ja luo tarinaa.

– Olen sitä mieltä, että ihmiset haluavat asioida ihmisten kanssa eikä yritysten. Toki yritys pitää olla luotettava ja hyvä mutta loppujen lopuksi ihmisen kanssa me asioidaan.

Andrein kanavat ovat Facebook, Instagram ja Linkedin.

– Facebook toimii yleisenä käyntikorttina eli sieltä on helppo nähdä mitä teen, mitä myyn, mitä myin, kuka olen ja tutustua arvosteluihin.

– Linkedin vahvistaa ammatillista osaamista, siellä luon erilaista mielikuvaa eli ammattimaisempaa. Jaan enemmän motivaatiopostauksia ja kerron toimintatavoistan miksi myyn tai miksi menestyn.

– Instagram toimii nuorille loistavana kanavana ja sieltä löytyy enemmän omaa lifestyleä.

– Karkeasti ottaen noin 5 onnistunutta päivitystä somessa tuo yhden uuden toimeksiannon ja toki ne aina lisäävät tunnettuutta.

Miten mittaat tuloksia?

– Asetan aina tiettyjä tavoitteita, kuukaudelle, 3-6 kuukauden välille ja vuositavoitteita, jotta tiedän minne ja missä mennään. Välillä saatan asettaa jopa viikkotavoitteita.

– Toistaiseksi lähes aina kaikki tavoitteet on saavutettu tai ylitetty.

Unelmasi?

– Unelma voisi olla muuttaa kiinteistöalaa entisestään, jotta minut muistetaan. Nautin siitä, että voin jakaa osaamista ja tietoa, sillä yhteydenottoja tulee paljon.

Edit 2.9.2019 Andrei elää unelmaansa – oma yritys syntyi 2019 ja hashtagista #neliötliikkuu muodostui uuden yrityksen nimi, Andrei on monille tv:stä tuttu Asuntokaupat sokkona tv-tuotannossa.

 

Kirjoita kommentti

EDELLINEN JULKAISU SEURAAVA JULKAISU