FutureMarja

Fleminginkatu 5,
Helsinki

Puhelin 045 670 9562
Sähköposti marja@marjanousiainen.com

Instagram

Seuraa

Marja Nousiainen - paras oppaasi digitaaliseen markkinointiin - marjanousiainen.com

  /  FutureMarja blogi   /  Some työssä – Järvenpään kaupunginjohtaja Naukkarinen
Järvenpään kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen Puistoblues 2018

Some työssä – Järvenpään kaupunginjohtaja Naukkarinen

Järvenpään kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen on aktiivinen Facebookissa ja Twitterissä.

Suomen vauhdikkaimmin kasvava kotikaupunkini Järvenpää valitsi keväällä 2018 uudeksi kaupunginjohtajaksi Olli Naukkarisen, joka siirtyi Järvenpään johtoon Lappeenrannan rahoitusjohtajan tehtävästä. 

Olen ilahtunut Naukkarisen tyylistä sekä kuumaksi käyneessä saunakeskustelussa että hänen avauksissaan, miten Tuusulanjärven upeaa aluetta voisi markkinoida aivan uusin tavoin vaikka aasialaisille. Tai oivallus, että työpiste voi sijaita vaikka kadulla, jossa ihmiset voivat jutella hänen kanssaan. Kaikki tämä on hyvin luontevaa jakaa somessa ja sieltä minäkin nämä avaukset poimin. Iloitsen toki myös siitä, että Naukkarinen käyttää ahkerasti #hyväjäke hashtagia, joka lanseerattiin  Hyvä kasvaa Järvenpäässä -kukkakävelyllä vuonna 2014.

Haastattelin keväällä 2018 tuoretta kaupunginjohtajaa ja tässä hänen ajatuksiaan.

Oliko valitsijoilla kiinnostusta sosiaalisen median verkostoihisi?

Valtuustoryhmien haastatteluissa oli yksittäisiä kysymyksiä aiheesta. Asia ei noussut mitenkään erityisesti esiin.

Olli Naukkarinen, mitkä ovat ensimmäiset fiiliksesi Järvenpäästä?

Olen viihtynyt todella hyvin. Kaupungilla kohtaamani ihmiset ovat saaneet minut tuntemaan oloni hyvin tervetulleeksi.

Mikä on sosiaalisen median merkitys työssäsi johtajana?

Se on tilaisuus saada viestittyä suoraan laajalle joukolle kaupunkilaisia.

Olet aktiivinen Twitterissä ja Facebookissa. Onko kanavilla erilaiset tavoitteet ja sisällöt?

Facebook-sivu KaupunginjohtajaOlliNaukkarinen on enemmän kaupunkilaisille. Miksei myös omalle henkilöstölle suunnattu. Twitter -tilillä Olli Naukkarinen harjoitan pääosin sidosryhmäviestintää. Olen tosi iloinen kaikista Kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen Facebook-sivun ja Twitter-seuraajistani. Teitä on kertynyt lyhyessä ajassa jo ihan mukavasti.

Teen somessa selkeän eron työn ja henkilökohtaisen viestinnän välillä. Hyväksyn henkilökohtaiseen Facebookiin kavereiksi ihmisiä, joita tunnen pitkältä ajalta ja joiden kanssa tapaan vapaa-ajallakin säännöllisesti.

Käytätkö muita kanavia?

En vielä, mutta harkitsen jonkun nuoren pestaamista, jotta saisin Snappiin ja Instaan nuoria kiinnostavia sisältöjä. Alle kolmekymppiset käyttävät Facebookia aika vähän. Olen mukana Instagramissa ja Snapchatissa, mutta en työtarkoituksessa.

Onko kaupunginjohtajan työnkuvassa määritelty jotain somen käytöstä?

Ei. Ja lopetan somen käytön töissä heti jos määritellään. Tyylini viestiä on osa minua. Jos sitä aletaan määritellä, asian voi samalla siirtää viestintäyksikölle kuten isoissa korporaatioissa tehdään. Toistaiseksi teen someni itse.

Miten resurssoit someen. Mistä aikaa ajatuksille ja vuoropuhelulle?

Facebook hoituu iltatöinä. Keskityn omaan sivustooni kaupunginjohtaja OIli Naukkarinen. Twitter on enemmän reagointia.

Miten koet roolisi Järvenpään kaupungin johdossa, haluatko sanoa työntekijöille jotain ohjeita?

Jos työhönne kuuluu viestintää asukkaille, on some loistava kanava tiedottaa. Jos jokin asia menee tunteisiin, nukkukaa yön yli ennen kuin kirjoitatte. Jos teiltä kysytään asiallisesti jotain, vastatkaa aina.

Entä mitä haluat sanoa meille asukkaille?

Kaupunki haluaa olla aktiivinen somessa, mutta sitä ei johdeta somella sen enempää kuin lehtien tekstaripalstoillakaan. Keskustelusta, jossa vain henkilöidään eikä puhuta itse asiasta, ei lopulta ole hyötyä kenellekään. Älkää upotko samanmielisten kuplaan vaan yrittäkää ymmärtää mitä toisen mielipiteen taustalla on. Mikä tahansa viesti näyttää kirjoitettuna äärimmäisemmältä kuin puhuttuna, koska äänensävyt eivät tule yleensä esiin. Kaikki kun eivät ole jaritervoja.

– Ennen kirjoittamista olisi hyvä aina miettiä sanoisiko asian illallispöydässä tutulle, puolitutulle tai tuntemattomalle niin kovalla äänellä, että sadan henkilön ravintolassa kaikki kuulisivat.

Kaupunginjohtajalle toivotan jatkossakin lisää hyviä keskustelun avauksia, helppoa lähestyttävyyttä, taustojen avaamista sekä hyvän esimerkin näyttämistä koko kaupungin porukalle. Uusi kulttuurijohtaja, elinvoimajohtaja ja viestintäjohtaja, tervetuloa keskustelemaan Järvenpäästä somessa. Sitä me kaupunkilaiset odotamme.

Kirjoita kommentti

EDELLINEN JULKAISU SEURAAVA JULKAISU