FutureMarja

Fleminginkatu 5,
Helsinki

Puhelin 045 670 9562
Sähköposti marja@marjanousiainen.com

Instagram

Seuraa

Marja Nousiainen - paras oppaasi digitaaliseen markkinointiin - marjanousiainen.com

  /  FutureMarja blogi   /  Digitaalinen markkinointi   /  FutureMarjan bisnes päälaelleen
Marja Nousiainen, FutureMarja kääntämässä bisneksen päälaelleen. Outboundista inboundiin.

FutureMarjan bisnes päälaelleen

Outboundista inboundiin
Vuonna 2020 pistän kaikki effortit FutureMarjan brändiin, tuotteistamiseen, hinnoitteluun, yhteisöön, verkkoalustaan ja verkkokauppaan. Ja vielä, keskityn ydinasiakkaani määrittelyyn ja palveluun sekä ostopolun toimivuuteen.

Miksi?

Olen jo vuosia toiminut kuten kouluttajat konsanaan, toiminut kouluttajana eri paikoissa ja ollut riippuvainen kumppaneista, yrityksistä ja koulutustaloista. Tarjouspyyntöjä tulee sieltä ja täältä, hyvin erilaisille yleisöille ja erilaisin sisällöin ja toivein. Olen koettanut hinnoitella tuotteeni niin, että varmistan keikan saamisen, mutta voin olla edes kutakuinkin tyytyväinen korvaukseen.
Osa koulutusten rahoituksista näille mainituille koulutustaloille tulee avustuksina tai hankkeina, ja siinä sitten puristetaan hinnat tiukoiksi. Koska kouluttajana olen sen ravintoketjun viimeinen lenkki, omat katteet jäävät silloin tällöin pieniksi.
Saan osallistujilta erinomaisia arvioita koulutuspalautteissa ja rakastan työtäni. Vuosien saatossa minulle on kuitenkin tullut vahva intuitio, että vain osa yleisöistäni on oikeasti minun yleisöäni. Sellaisia tyyppejä, jotka aidosti pistävät koulutuksen aikana muutoksen vireille omassa työssään.
Kun markkinoin e-kirjaani Menesty somessa 2015, kohdensin sen valitun ikäisille naisyrittäjille, joilla oli samanlaisia kiinnostuksen kohteita, pelkoja ja halua oppia sosiaalisesta mediasta. Arvaat varmaan, että juuri sellaiset naisyrittäjät olivat kirjasta eniten innoissaan, jakoivat tietoa ja ostivat sitä. Samoja tuloksia olen saanut myöhemmin kaikissa digitaalisissa koulutuksissani. Kyse on erityisesti siitä, että osaan puhutella omaa asiakaspersoonaani sitouttavasti, mutta yhtälailla kyse on myös arvoista ja oman heimon löytämisestä.

Outboundista inboundiin

Näiden kokemusten perusteella tiedän, että inbound markkinointi toimii paremmin kuin outbound. Tämä tarkoittaa siis juuri sitä, että käännän koko homman  ylösalaisin ja alan yhä vahvemmin tuottaa sisältöä, joka puhuttelee asiakaspersoonaa ja houkuttelee hänet luokseni (inbound). Minun ei tarvitse tyrkyttää eikä tarjota haluttomille (outbound), vaan löydämme toisemme digitaalisen markkinoinnin asiakashankinnan keinoin. Minun ei myöskään tarvitse käyttää tässä välissä koulutustaloja, vaan puhuttelen suoraan asiakastani. Saan parempia tuloksia, tyytyväisempiä asiakkaita ja aitoa muutosta aikaan.

Ihmiset valitsevat 2020-luvulla kouluttajan, joka kykenee näyttämään omat tuloksensa mieluummin kuin ison koulutustalon ja kelkasta pudonneen lehtorin

Opiskelin koko vuoden 2019 myynnin ja markkinoinnin digiosaajaksi AMK-opinnoissa Haaga-Heliassa ja sen aikana tajusin, että parhaat opettajat ovat niitä jotka tekevät itse. Eli ottavat riskejä, kokeilevat, käyttävät omaa rahaa. Kaikki kunnia digiosaajakokonaisuudelle, mutta mukana oli myös lehtoreita, jotka, siitä huolimatta että opettivat verkkokaupan perustamista, eivät olleet koskaan perustaneet markkinoilla toimivaa verkkokauppaa, tai tehneet hakukoneoptimointia 10 vuoteen tai markkinoinnin automaatiota asiakkailleen moneen vuoteen. Erityisesti digitaalisessa markkinoinnissa jatkuvan oman tekemisen kautta saatu oppi näkyy ja luo uskottavuutta.
Kuten Tony Robbins, monen laptop miljonäärin esikuva sanoi helmikuussa 2020:
People are choosing self education over traditional education & their own trial and error. The world is voting with their wallets that they would rather learn from a professional doer than a professional teacher… Creating an industry Forbes says will triple by 2025.
Miksi – siksi, että juuri nyt on aika luoda jotain uutta. En silti jätä koulutustaloja tai avoimia koulutuksia tykkänään. Saa laittaa tarjouspyyntöjä edelleen.

Varaa virtuaalinen kahvihetki tai tule kahville työhuoneeseeni Fleminginkadulle Kallioon. Tutustutaan ja jutellaan lisää siitä olisiko meillä yhteistyön saumaa.

Kirjoita kommentti

EDELLINEN JULKAISU SEURAAVA JULKAISU