fbpx

FutureMarja

Fleminginkatu 5,
Helsinki

Puhelin 045 670 9562
Sähköposti marja@marjanousiainen.com

Instagram

Seuraa

Marja Nousiainen - paras oppaasi digitaaliseen markkinointiin - marjanousiainen.com

  /  FutureMarja blogi   /  FutureMarja & Vaatepuu, 250 lainattua vaatetta 5 vuoden aikana
Marja Nousiainen VAatepuun lainamekossa - Excuse My Bon Bon

FutureMarja & Vaatepuu, 250 lainattua vaatetta 5 vuoden aikana

Tuskailetko vaatehankintojen kanssa? Mietitkö pikamuodin eettisyyttä? Mietitkö oman henkilöbrändisi visuaalisuutta tai valintojesi vastuullisuutta?

Olisiko Vaatepuu se pieni puuttuva palanen brändiisi?

Kerron 5 vuoden kokemuksella vaatelainaamisen ja brändäyksen tarinan. Työni digiajan matkasaarnaajana vaatii garderobia. Yritän omalta osaltani ratkaista kysymystä: “Voiko ihminen tai yritys samanaikaisesti lisätä digitaalista jalanjälkeä ja vähentää hiilijalanjälkeä?”

Merkittävä muutos on tapahtunut omassa pukeutumisessani ja valinnoissani viimeisen viiden vuoden aikana, kun olen ollut vaatelainaamo Vaatepuun jäsen. Laskin yhteen vuosien 2014-2019 Vaatepuun lainausviikot. Hyvin karkea arvioni on, että kahden viikon jaksoissa olen lainannut yli 250 erilaista mekkoa, puseroa, takkia, hametta tai housuja. Näiden päälle vielä korut ja laukut.

250 eri vaatetta! Hurja määrä vaihtuvia asuja viidessä vuodessa. Se on yksi vaate joka viikolle. Jäsenhinnoilla jokaiselle lainalle tulee hintaa noin 5 euroa.

Kaikki alkoi vaatekriisistä keväällä 2014. Tyttären ylioppilasjuhlat eikä mitään päällepantavaa. Sopivasti näin somessa ystävän julkaisun. Järvenpäässä jossain kellarissa oli avattu kaupunkilaisten yhteinen vaatekaappi, Vaatepuu. Löysin kellarin, sieltä Mirkan kukkaverhoista tehdyn kierrätysmekon. Se oli keltainen. Kriisi laukesi enkä sortunut viimetipan ostoksiin. Sen sijaan, reilun yhden mekon hinnalla ostin puolen vuoden jäsenyyden yhteiseen vaatekaappiin.

Voi tytöt ja pojat ja kumminkaimat, jos olisin tiennyt millainen matka tuosta alkaa. Joka jatkuu… jo kuudetta vuotta.

Juhlien jälkeen vaatekaapissani ei roikkunut käyttämätön mekko, vaan palautin lainan ja löysin kaksi mekkoa kesäkuulle ja lomallekin kevyitä ja ihania. Olin aivan myyty! En ollut kuullutkaan merkeistä kuten Mirka, Deadbirds and Lionhearts, YoZen tai Jatuli. Tutustuin upeisiin suomalaisiin suunnittelijoihin kuten Paola Suhonen, Katri Niskanen tai Anne-Mari Pahkala ja heidän ainutlaatuisiin töihinsä joita sain lainailla mielinmäärin. Hetkessä romuttui mielikuva omasta tyylistä, väreistä ja kokomerkinnöistä. Vapauduin sovinnaisuudesta, mustasta väristä ja ajattelusta, että tuo ei sovi minulle. Kaikki sopii. Yhteisö kannustaa. Saan kehuja kadulla ja koulutuksissa.

 

 

 

Marja Nousiainen Ivana Helsingin mekossa. Vaatepuun lainavaate.

Marja Nousiainen Uhana Design mekossa. Ping festivaali Helsinki. Vaatepuun lainavaate.

Marja Nousiainen Seoulin kentällä. Excuse My BonBon lainamekko Vaatepuusta.

Marjalla Vaatepuun lainahame. Marja Nousiainen, henkilöbrändäys ja vaatevalinnat.

Marja Nousiainen Pietamon lainamekossa. Vaatepuu vaatelainaamo Puistoblues.

Monen sadan euron silkkimekkoja en todellakaan ostaisi kuin yhden ja sitten sitä pitäisi käyttää vuosia. Hah, nyt on jo kuinkahan mones Uhanan värikäs ja ylellinen silkkimekko lainassa, ihan tuosta noin vain.

Vuonna 2017 sain ainutlaatuisen tilaisuuden seikkailla Etelä-Korean tv:ssä, suositussa Seoulmate-ohjelmassa yhdessä kahden hurjan innostavan ystävän, Leila Ketolan ja Riikka Björnin kanssa. Meille annettiin ohjeita pukeutumisesta, ei tunnettuja brändejä, ei näkyviä logoa. Vaatepuun suomalainen design sopi siihen ohjelmakonseptiin mainiosti ja saimme tilaisuuden esiintyä suomalaisessa designissa, maailman muodin mekassa, Soulissa.

Olen ihan sydämestäni ja mieluusti Vaatepuun brändin lähettiläs, koska tämä on jo niin oleellinen osa minua ja FutureMarjan brändiä. Kokosin FutureMarjan Instagram Storyn Tyylini jossa näet minut Vaatepuun vaatteissa. En voisi kuvitella elämääni ilman Uhanaa, Ivanaa, Yozenia, Marimekkoa, Deadbirds and Lionheartia tai Marita Huurinaista.

Digisaarnaaja jatkaa kohti vuotta 2020. Tietenkin lainahepeneissä.

Miksi vastuulliset Vaatevalinnat ja Vaatepuu? Vaatepuun perustaja Soile-Maria Linnemäki antaa sinulle 5 hyvää syytä miettiä omaa brändiäsi erottuvuuden, verkostoitumisen ja vastuullisuuden kautta. Rakenna Vaatepuun avulla uskottava, vastuullinen ja erottuva brändisi.

Marja Nousiainen FutureMarja ja Soile-Maria Linnemäki Vaatepuu

Tilaa minut kouluttamaan vastuullisesta henkilöbrändistä tai meidät yhdessä Soile-Marian kanssa täräytysasuissa innostamaan pomot, kollegat tai ystäväjoukkosi brändäämään vastuullisemmin.

Comments

 • rositavisio
  reply

  Mulla on parhaillaan lainassa tuo kuvassa ystäväsi päällä näkyvä Excuse My Bonbonin punainen pitsi-mekko. Olen S-kokoinen ja tosi raskaana, hyvin pukee silti sekä häntä että minua. Heippa vaan vaatteiden kokomerkinnöille tosiaan! 🙂

  10.1.2020
  • admin
   reply

   Hei Rosita ja tervetuloa blogiini!

   Kiva kuulla, että mekosta on noin moneksi. Onnea sinulle odotukseen ja tulevaan!

   Marja

   10.1.2020

Kirjoita kommentti

EDELLINEN JULKAISU SEURAAVA JULKAISU