FutureMarja

Fleminginkatu 5,
Helsinki

Puhelin 045 670 9562
Sähköposti marja@marjanousiainen.com

Instagram

Seuraa

Marja Nousiainen - paras oppaasi digitaaliseen markkinointiin - marjanousiainen.com

  /  FutureMarja blogi   /  Digitaalinen markkinointi   /  Digimarkkinoinnilla kasvuun – ekokampaamo Kaisla
Niina Laaksonen, ekokampaamo Kaislan perustaja ja yrittäjä Järvenpäästä. Myös Suomen Ekoyrittäjät ry:n hallituksessa.

Digimarkkinoinnilla kasvuun – ekokampaamo Kaisla

Järvenpääläinen Niina Laaksonen perusti syyskuussa 2019 Kaisla Ekokampaamon Emalikukan yhteisöön Järvenpään Pajalaan. Hän palasi kotiseudulleen Rovaniemeltä, jossa ehti kasvattaa Tupa-ekokampaamoa ja työllisti itsensä lisäksi 3 hiusalan ammattilaista.

Tuoreella yrityksellä on hinku tulla löydetyksi ja tunnetuksi ja saada asiakashankinta vauhtiin. Niina haluaa panostaa digimarkkinointiin, koska ahkeralla ja kohdennetulla markkinoinnilla voi tehokkaimmin täyttää yhden kampaamotuolin, miksei toisenkin ja päästä kasvuun. Kaislalla on verkkosivut, jossa on Timma ajanvaraus, Niina tekee Googlen hakukonemarkkinointia sekä some-markkinointia. Luonnollisesti hyvä asiakaspalvelu ja tyytyväisten asiakkaiden suosittelut, word of mouth, ovat myös erinomainen markkinointikanava uudelle yritykselle.

Mikä on sosiaalisen median merkitys Kaislan markkinoinnissa?

– Some on tärkeä ja Instagram on minusta toimivin.Teen julkaisuja ja storeja Instagramiin vähintään joka toinen päivä.Usein ennen ja jälkeen hiuskuvia, joskus fiiliskuvia kampaamolta. Monesti jaan saman päivityksen ensin Instagramiin ja sieltä automaattisesti Facebook-sivulle ja ero on selvä IG:n hyväksi.

– Seuraan IGn kävijämäärälaskureita silloin tällöin ja katson millaiset päivitykset ovat keränneet eniten katselukertoja tai tykkäyksiä ja sitten kopioin mainosta eli teen saman tyylisen uudestaan.Suosituimpiin IG-julkaisuihin panostan muutamia kymmeniä euroja

Miten tuotat orgaaniset sisällöt someen?

– Elän aikalailla hetkessä, toki mietin tulevia juhlapyhiä tai valmistujaisajankohtia. Päivityksiin vaikuttaa millaisia hiuksia pääsen tekemään.
Pyrin kuvaamaan hiuskuvia myös kuvapankkiin jotta voin käyttää niitä myöhemminkin enkä lataa kaikkia kerralla someen.

Miten hankit asiakkaita verkosta (Googlen hakukoneoptimointi ja -markkinointi)?

–  Google Adsissa on jatkuva kampanja valituilla avainsanoilla. Hinta määräytyy klikkauksien perusteella.
Googlen avainsanatyökalulla tutkin avainsanoja ja höydynnän tuloksia mainoksisssa ja sisällöntuotannossa.

Kaislan avainsanoja:

#ekokampaamokaisla
#ekokampaamojärvenpää
#ekokampaamo
#koulutettuekokampaaja
#kasvivärjäys
#savivaalennus
#merilevähoito
#emalikukanyrittäjät
#järvenpää
#hiustenhoito
#ekologinenhiustenhoito
#biohajoava

– Perustin myös Google My Business sivun Googleen, siellä on kuvia, lisätietoa ja mikä tärkeää -> karttalinkki. Emalikukka on vanha sokkeloinen tehdaskiinteistö ja tänne löytäminen ei ole aina ihan helppoa asiakkaille.

Verkkosivut ja ajanvaraus on tehty Timman työkaluilla. Timma on hyvinvointialoilla paljon käytetty suomalainen nettiajanvaraus, asiakas- ja kassajärjestelmä.

– Timman käytössä sain yrittäjänä paljon opastusta. Se on asiakasystävällinen, kun ei vaadita rekisteröitymistä. Timman asiakasrekisteriä en ole vielä ehtinyt hyödyntää.

Viimeistään tämän haastattelun myötä Niina ymmärsi, että hänen markkinointibudjettinsa, noin 500 euroa/vuosi, on pieni, joten sitä on hyvin varaa kasvattaa.

Noin puolen vuoden toiminnan aikana hän on jo huomannut, että aktiivinen markkinointi on tehokasta, sillä jokaisesta markkinoinnin toimenpiteestä tulee varauksia vaihdellen, joskus ei yhtään mutta jopa neljä.

Onko sinulla esikuvia alalta?

– Pitkän linjan parturi-kampaajaa Piatu Puhakka. Hän päivittää työstään Instagramissa ennen ja jälkeen kuvilla sekä tuomalla omaa persoonaa esiin tilillään. Hän myös antaa kollegoille vinkkejä, kouluttaa ja kouluttautuu jatkuvasti.

Mitä haluaisit lisää digimarkkinoinnissa?

– Haluaisin luoda kunnollisen sisältösuunnitelman someen, jotta hetkessä eläminen ei olisi pääasiallinen sisältö, vaan täydentää tarvittaessa säännöllistä sisältökalenteria.
Timman asiakasrekisteriä voisin hyödyntää paljon enemmän mm lähettämällä tilaajille uutiskirjeitä sähköpostilla, sillä jo yksi kokeilu tuotti yhteydenottoja.

– Lisäksi elävää kuvaa työskentelystäni, lyhyitä videoita vaikka värjäysprosessista.

Rohkeasti kohti kasvua

Olen itse ekokampaamon pitkäaikainen asiakas. Kaislassa heti alusta alkaen ja ensimmäisen kerran helsinkiläisessä ekokampaamossa jo vuonna 2008, joten ekokampaajien kannustaminen ja innostaminen markkinoimaan ja brändäämään on arvojeni mukaista.

Niinalla ja Kaislalla on erinomaiset edellytykset nousta vastuullisten valintojen suunnannäyttäjiksi, sillä ekokampaamojen saralla näkyvää tekijää ei vielä ole. Niinan kokemus yrityksen kasvattamisesta, hallituspaikka Suomen Ekoyrittäjät ry:ssä sekä asiakkaan kuuntelutaito ja erinomaisen asiakaskokemuksen tuottaminen ovat loistavia eväitä kohti tavoitteita ja niiden yli.

Niinalle vielä lisää rohkeutta, omia arvoja ja vahvaa henkilöbrändiä esiin! Keväälle panostusta digimarkkinoinnin kokeiluihin ja investointeja markkinointiin, niin järvenpääläinen Kaisla on matkalla ⭐⭐⭐⭐⭐ ja niiden yli!

Oliko tästä sinulle hyötyä?

Tehdäänkö sisältösuunnitelma someen, Google My Business-tili tai kirkastetaanko brändisi? Lähetä viesti.

Varaa heti 15 minuutin hetki ilmaiseen konsultointiin. Et sitoudu mihinkään, mutta saat pika-avun.

Kirjoita kommentti

EDELLINEN JULKAISU SEURAAVA JULKAISU