FutureMarja

Fleminginkatu 5,
Helsinki

Puhelin 045 670 9562
Sähköposti marja@marjanousiainen.com

Instagram

Seuraa

Marja Nousiainen - paras oppaasi digitaaliseen markkinointiin - marjanousiainen.com

  /  FutureMarja blogi   /  Digitaalinen markkinointi   /  Brändi on hunajapurkki
Jukka Walliander Pleinert & Partner

Brändi on hunajapurkki

Jukka Walliander – brändää ja myy Linkedinissä

Verkostoiduin Jukka Wallianderin kanssa Linkedinissä vuosia sitten erään hänen blogikirjoituksensa innostamana. Otsikko taisi olla Yhden kysymyksen työhaastattelu tai Rekrytointi tuhoaa työnantajamielikuvan. Napakka otsikointi on erinomainen tapa nousta esiin massasta ja siinä Jukka onnistui. Hunajapurkki, joka houkuttelee isommankin parven, yrityksestä muodostuu, kun johdonmukaisia blogikirjoituksia on kymmenittäin.

Kun tapasimme, Jukka siteerasi sveitsiläistä Helena Pleinertia:

Rekrytointi on kumma elämänalue, koska siinä fiksut ihmiset tekevät asioita typerästi vain koska niin on aina ollut tapana tehdä.

Pleinert & Partner on sveitsiläislähtöinen rekrytointi- ja HRD konsultointitoimisto. Jukka on Pleinert & Partner Finland Oy:n liiketoimintojen vetäjä, myynnin, markkinoinnin ja rekrytoinnin osaaja, joka käynnisti Suomen toiminnot 2015. Suomessa Pleinert -brändin lipunkantajina toimivat itsenäiset franchising rekrytointiyrittäjät.

Suomessakin ihan mukavasti rimmaava ja mieleenjäävä nimi Pleinert & Partner nojaa vahvasti Jukka Wallianderin persoonaan.

Kuka on kiinnostunut yrityksestä? Ihmisen mielipiteet kiinnostavat enemmän kuin yritysjulkaisut sosiaalisessa mediassa, sanoo Jukka.

Jukka tajusi, että hänen mielipiteensä kiinnostaa enemmän  kuin mitä yritys sanoo. Kun Linkedin sopivasti lanseerasi uuden, pidemmät julkaisut mahdollistavan blogialustan, Pulsen, hän tarttui tilaisuuteen. Astetta raflaavampaa, haastavampaa ja provosoivampaa tekstiä HR:n kehittämisestä, rekrytoinnista ja myynnistä alkoi syntyä ja ne löysivät myös lukijansa.

– Kun ensimmäiset bloggaukset saivat 300 lukijaa, tajusin, että homma toimii, kertoo Jukka.

Kirjoituksia on nyt kertynyt jo 58 kappaletta ja sitä kautta Jukan henkilöbrändi alkoi vahvistua Linkedinissä.

Oletko se sinä?

Ensimmäisen kerran Jukka tajusi, että nyt on jotain merkittävää oli tapahtunut. Monsterin aamiaistilaisuudessa keväällä 2015 ihmiset tulivat juttelemaan ja tunnistivat hänet Linkedinistä.

Vuoden 2015 jälkeen Linkedin on muuttanut julkaisujen näkyvyyttä ja blogialustan lukijamäärät romahtivat. Siitä lähtien Jukka on herätellyt seuraajiaan julkaisemalla postauksia, joiden mottona edelleen on, että pitää olla jotain sanottavaa ja tekstien tavoitteena on herättää ajatuksia.

–  Julkaisut lähtevät fiilispohjalta, pyörittelen niitä koirien pissityslenkillä ja julkaisen 3-4 kertaa viikossa.

Kolmen koiran omistajalla onkin usein asiaa ulos ja siten tilaisuus muotoilla ajatukset julkaisukuntoon hyötyliikunnan ohessa.

Huippujulkaisu on saanut 88 000 näyttöä

Tavoitteiksi Jukka on asettanut 1 miljoona näyttöä vuodelle 2018, joista tähän mennessä (22.2.2018) on kertynyt jo 300 000.

Miten aktiivisuus ja näytöt sitten konvertoituvat myynniksi?

Fiksu rekrytointikonsultti käyttää rekryalustaksi kehitettyä sosiaalisen median alustaa, koska se tarjoaa myyjälle loistavan kanavan ja tähän erityisesti maksulliset Linkedinin palvelut antavat erinomaiset välineet.

Jukka tekee uusasiakashankintaa systemaattisesti Linkedinin avulla. Tutustumisen kautta kiinnostaville henkilöille lähtee personoitu pyyntö verkostoitumiseen. Sitten ehdotus yhteistyöstä ja tapaaminen, joista noin 50 % johtaa kauppaan.

Kaiken kaikkiaan Linkedinin teho on erinomainen, sen avulla yrityksen liikevaihdosta tulee noin 50-60%.

Oliko tästä sinulle hyötyä?

Jutellaanko lisää brändäyksestä tai miten menestyä Linkedinissä tai molemmista? Varaa virtuaalinen kahvihetki tai tule kahville työhuoneeseeni Fleminginkadulle Kallioon.

Kirjoita kommentti

EDELLINEN JULKAISU SEURAAVA JULKAISU